Dolar

32,3601

Euro

34,8044

Altın

2.394,95

Bist

10.208,65

Kanser hastaları hastalığı yenenlerle buluştu

Kanser hastaları hastalığı yenenlerle buluştu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-07 16:53:10

Kanser hastaları hastalığı yenenlerle buluştu
Kanser tedavisi gören hastalar, hastalığı yenenlerle Medicana International Ankara Hastanesinin düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, etkinlikte tedavisi süren hasta ve yakınlarının yanı sıra bu kişilerin destek aldıkları uzmanların da yer aldığı kaydedildi.

Hastane Genel Müdürü Op. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız'ın konuşma yaptığı ifade edilen açıklamada, Doç. Dr. İbrahim Tek'in başkanlığında meme ile kolon kanserleriyle genetiğin ilişkisinin ele alındığı bir oturum düzenlendiği bildirildi.

Hasta ve hasta yakınlarının, kanseri yenen kişilerle buluşmasında duygu dolu anlar yaşandığı kaydedilen açıklamada, Medikal Onkoloji Sorumlu Hemşiresi Kıymet Akgedik ve Psikolog Gizem Yağmur Çopur'un birer sunum yaptığı, hasta yakınları ve sağlıkçıların empati anlayışı içinde süreci geçirmelerinin önemi üzerinde durulduğu bildirildi.

Açıklamada, ODTÜ Koleji öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte Kanserle Dans Derneğine ait dev şişme kolon kanseri maketinin de gezildiği belirtildi.

Haber Ara