Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Kamerun'da Şiddet Mağduru Kadınların İmkanlarının İyileştirilmesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tadilat ve donanım desteğinde bulunulan 'Yaounde 5 Kadın Sığınma Evi' faaliyetlerine devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 10:22:16

Kamerun'da Şiddet Mağduru Kadınların İmkanlarının İyileştirilmesine Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tadilat ve donanım desteğinde bulunulan "Yaounde 5 Kadın Sığınma Evi" faaliyetlerine devam ediyor.

Kamerun'da 2008 yılında kurulan ve Kamerun Kadın ve Aile Bakanlığı'na bağlı olan Yaounde 5 Kadın Sığınma Evi'nde verilen rehberlik hizmetlerinin yanı sıra, otelcilik ve mutfak, kumaş dekorasyonu, bilgisayar, dikiş, estetik, kuaförlük olmak üzere toplam altı alanda mesleki eğitim de veriliyor.

TİKA'nın katkılarıyla yeni ekipmanlara ve yeni bir mutfağa kavuşan bu merkezden yaklaşık 180 genç kadın faydalanıyor. Ailelerinden şiddet gören genç kadınların sığınma evi olan merkezde, ihtiyaç halinde kadınların konaklayabilecekleri bir de yurt bulunuyor. Buna ek olarak, dokuz ay süreyle verilen mesleki eğitimlerin ve üç aylık staj döneminin sonunda teslim edilen öğrenim belgesiyle, genç kadınların ekonomik ve sosyal imkânlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Haber Ara