Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kaçaklar, arama ve kurtarma çalışması yapan ekibe yakalandı

Kaçaklar, arama ve kurtarma çalışması yapan ekibe yakalandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 20:03:16

Kaçaklar, arama ve kurtarma çalışması yapan ekibe yakalandı
Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışan ve aralarında bir bebeğin de olduğu Pakistan ile Myanmar uyruklu 11 kaçak, bölgede arama kurtarma çalışması yapan ekipler tarafından yakalandı.

2 Eylül'de ilçeye bağlı Akyarlar Mahallesi Bağla mevkisinde yasa dışı yollardan söz konusu adaya geçmeye çalışan kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kişinin öldüğü olayda kaybolan 3 kişiyi arama çalışması devam ediyor.

Muğla Valiliğince başlatılan çalışmalara Sahil Güvenlik, jandarma ve AKUT ekipleriyle destek veren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevlileri, Bağma mevkisindeki kayalık alandan deniz kenarına indikleri sırada kıyıdan şişme bota binen bir grup kaçağı fark etti.

AFAD ekibi, kaçma girişiminde bulunan gruba daha fazla ilerlemeyip geri dönmeleri konusunda uyarıda bulundu. Görevlilerin çağrısını dikkate alan bottaki Pakistan ve Myanmar uyruklu 11 kişi, lastik botu yeniden kıyıya yanaştırdı.

Bottan inen ve jandarmaya teslim edilen kaçaklar, Akyarlar Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Bu arada, kaçaklar arasında bulunan bir bebeğin, denize düşmemesi için annesinin sırtına sıkı sıkıya bağlandığı gözlendi.

- Kayıpların bulunması için karadan ve denizden çalışma

Aramalara katılan Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürü Temel Kışlal, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizde kaybolan 3 kişiyi arama çalışması sırasında kaçak grubuna rastladıklarını ve grubun kendilerini görünce geri döndüğünü anlattı.

Kışlal, aramalara Muğla İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, jandarma ve AKUT gönüllülerinin katıldığını belirterek, "Hem karadan hem de denizden üç bot vasıtasıyla kıyıları arıyoruz. İki yönden de ada etrafında arama çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, bazı tatilcilerin arama kurtarma çalışmasını karadan izledikleri görüldü.

Haber Ara