Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-27 16:29:12

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Işık, yaptığı yazılı açıklamada, özel konumu ve zenginlikleriyle savaş dönemlerinde düşmanın göz diktiği İzmit'in, kentin kahraman halkının direnişi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin mücadelesiyle 94 yıl önce 28 Haziran'da düşman işgalinden kurtulduğunu hatırlattı.

Kurtuluş günlerinin Türkiye üzerine oynanan oyunların daha iyi idrak edildiği zamanlar olduğunu ifade eden Işık, "Genç yaşlı, kadın erkek, canla başla topyekun kurtuluş mücadelesi yapılan bu aziz kent, atalarımızın bize müstesna bir emanetidir. 28 Haziran 1921 İzmit için bağımsızlık ve özgürlüğün tarihidir. İzmitimiz Cumhuriyetin kalesi, üretimden gelen gücüyle ülkemizin can damarlarındandır. Kültürü ve güzellikleri ile adından her daim iftiharla söz ettiren İzmit, her bir vatandaşımızın asla vazgeçemeyeceği göz bebeğimizdir. Eşsiz yurdumuzu, her bir şehrimizi bu bilinçle korumalı vatan ve milletimizin değerini yeni nesle çok iyi anlatmalıyız" ifadesini kullandı.

Işık, Türkiye'nin itibarını zedelememek için her bir vatandaşın ecdadın sorumluluk bilinciyle ülkeyi her şeyden daha çok sahiplenip huzurla yaşaması gerektiğini dile getirerek, "Bağımsızlık yolumuzda göğsünü siper eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor. İzmit'in kurtuluş yıl dönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal kahramanlarımıza şükranlarımı bir kez daha ifade ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara