Dolar

32,3859

Euro

34,7738

Altın

2.434,75

Bist

10.066,67

İzmir merkezli Paralel Devlet Yapılanması operasyonu

İzmir merkezli Paralel Devlet Yapılanması operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-09 01:38:14

İzmir merkezli Paralel Devlet Yapılanması operasyonu
İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonda gözaltına alınan ve "tutuklama" talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 36 şüphelinin ifadelerinin alınması, tamamlandı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine getirilen ve Cumhuriyet Başsavcılığınca, dosya üzerinden tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 36 zanlının cuma günü 16.00 sıralarında başlayan ifade verme süreçleri, saat 23.25'te tamamlandı.

Kamuoyunda "Askeri Casusluk" olarak bilinen "Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davası"nın görülmesi için mahkeme salonuna dönüştürülen sosyal tesislerdeki konferans salonunda 3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş tarafından ifade alma sürecinin tamamlanmasının ardından, karar için şüpheliler, duruşma salonu dışına çıkarıldı.

- Operasyon

İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında aralarında merkez valileri, mülkiye müfettişi, emniyet müdürü ve polislerin de bulunduğu 57 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı. Şüphelilerden 48 kişi gözaltına alınırken, 12'si ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şüphelilerin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, "İzmir Askeri Casusluk Davası" olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlükler yaptıkları, bu davanın şüphelilerini kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar üzerine gözaltı alındıkları bildirilmişti.

Adliyeye sevk edilen ve aralarında İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Eskişehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen, merkez valisi Mehmet Oduncu, mülkiye müfettişlerinin de aralarında bulunduğu 36 kişi İzmir Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Haber Ara