Dolar

32,2792

Euro

34,6407

Altın

2.410,91

Bist

10.045,74

İzmir'deki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

İzmir'deki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-21 10:27:01

İzmir'deki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu
İzmir'deki "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişi, adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 29 eğitim kurumunda başlattığı arama sonrası gözaltına alınan 11 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Eğitim kurumlarının üst düzey yöneticilerinin ve hukukçularının aralarında bulduğu 11 kişi, "Terör örgütüne bilerek veya isteyerek yardım etmek", "Resmi belgeyi bozmak, resmi belgede sahtecilik" ve "delilleri karartmak" iddialarıyla adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun talimatıyla 18 Ağustos'ta "Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturmada 29 eğitim kurumuna eş zamanlı operasyon düzenlenmiş 9 kişi gözaltına alınmış, bu sayı daha sonra 11'e yükselmişti.

"Sahte belge düzenledikleri", "örgüte maddi kazanç sağladıkları" ve "eleman kazandırdıkları" öne sürülen şüphelilerin, "gerekli izin olmadan okullarda tadilat yaptıkları ve buna uygun olarak sahte yangın ruhsatı düzenledikleri, böylelikle öğrencilerin hayatlarını da tehlikeye attıkları" da iddia edilmişti.

Arama yapılan eğitim kurumlarından birinde, yurt dışına çıkmadan önce Fetullah Gülen, daha sonra ise yapılanmanın Ege bölge sorumlusu olduğu öne sürülen Bekir Baz tarafından kullanıldığı iddia edilen bir oda bulunmuş, polis burada da inceleme gerçekleştirmişti.

Haber Ara