Dolar

32,4696

Euro

34,8392

Altın

2.439,35

Bist

10.082,77

Izmir Buyuksehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiasi davasi

Izmir Buyuksehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiasi davasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-02 18:38:08

Izmir Buyuksehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiasi davasi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarına ilişkin 129 sanığın tutuksuz yargılandığı dava, Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruya ilişkin incelemenin devam etmesi nedeniyle ertelendi.
İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25. celsesi görülen duruşmaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı sanıklar ile avukatları katıldı.
Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, Anayasa Mahkemesi'ne yazılan müzekkere kararıyla ilgili, esastan incelemenin devam ettiğinin bildirildiğini söyledi.
Sanık ve avukatların taleplerinin sorulması üzerine söz alan sanık avukatı Mahmut Yılmaz, "TMK'daki değişiklik kapsamında davanın iptali" yönünde Anayasa Mahkemesine yapılan başvurunun üzerinden 5 ayı aşkın süre geçmesine rağmen henüz bir cevap gelmediğini, Anayasa hükümleri gereğince de davanın görülmesine mevcut hükümlere göre devam edilmesi gerektiğini savundu.
Bazı sanık avukatları ise Anayasa Mahkemesinin vereceği kararın sanıkların durumunu etkileyeceğini bildirerek, bu nedenle cevabın beklenmesini istedi.
Avukat Bilge Özer ise davaya konu olan soruşturmayı yürüten polisler hakkında İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde "sahte delil üretmek" suçlamasıyla devam eden bir dava bulunduğunu hatırlatarak, "Yargılanan polislerin sahte delil ürettikleri belli olursa, bu sonuç bizim davamızı etkileyecek. Ayrıca davaya daha önce bakan hakim ve savcılar hakkında da soruşturma devam ediyor. Eğer bu davada yargılanmaya yeniden başlanmazsa sanıkların hakları ihlal edilmiş olacaktır. Bu nedenle biz de Anayasa Mahkemesi kararının beklenmesini talep ederiz" dedi.
Mahkeme başkanı Çoban, Anayasa Mahkemesinin kararının beklenmesine kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Mahkeme çıkışında İzmir Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, duruşmanın 19 Nisan 2016'ya ertelendiğini dile getirerek, "Biz işimize bakıyoruz. Sabah dünyanın en önemli gelinlik fuarını açtık. Orada toplantılar var, gidip oraya katılacağım. İzmir'in kalkınması, sektörün büyümesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Haber Ara