Dolar

32,4138

Euro

34,8209

Altın

2.441,04

Bist

10.082,77

ITUC Genel Sekreteri Burrow'dan hükümete 'asgari ücret' övgüsü

ITUC Genel Sekreteri Burrow'dan hükümete 'asgari ücret' övgüsü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 16:31:46

ITUC Genel Sekreteri Burrow'dan hükümete 'asgari ücret' övgüsü
İLKAY GÜDER/BAHATTİN GÖNÜLTAŞ - Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, "Türk hükümetini asgari ücretin bin 300 liraya çıkartılması konusunda verdiği vaatler için tebrik ediyoruz" dedi.

Burrow, Anadolu Ajansı'nın (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi öncesinde Limak Atlantis Otel'de düzenlenen L20 toplantısındaki "Eşitsizlik, İşsizlik, Ücretler" isimli oturum öncesinde AA muhabirine, Türkiye ve dünyadaki asgari ücrete ilişkin açıklamada bulundu.

Kişilerin parası olmadığı için harcama yapamadığına işaret eden Burrow, "İnsanlar gelirleri olmadığı için harcama yapıp ekonomiye katkıda bulunamıyor. Bu yüzden de sürdürülebilir bir gelecek göremiyoruz" diye konuştu.

Türk hükümetini asgari ücretin bin 300 liraya çıkartılması konusunda verdiği vaatler için tebrik ettiğini belirten Burrow, "Bu artış, asgari ücretle yaşayan insanların onurlu bir hayat yaşamları için iyi bir başlangıçtır. Bu artışın G20 ülkelerinde zor şartlarda yaşayan insanlar için de yapılması gerekir. Bundan dolayı Türk Hükümeti'nin bu adımı, diğer ülkelere referans olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Burrow, toplumların zenginliğinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde eşit şekilde yeniden dağıtılmasının önemli olduğunu, bunu da G20'de görmek istediklerini dile getirdi.

İşçilerin, ülke gelirlerinden aldığı payın artırılmasının hem insanlar hem de ekonomi için çok önemli olduğunun altını çizen Burrow, "Bütün ülkeler, 'insanların neye ihtiyaçları olacak' diye bakmaları gerekir. İnsanların onurlu bir şekilde yaşamaları için asgari ücretlerinin ödenmesi gerekir. Bunu Almanya'da, İngiltere'de ve Endonezya'da görmekteyiz. Hükümetlerin de iş dünyasıyla ve işçi örgütleriyle oturup asgari ücret konusunu konuşmaları çok önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara