Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İsviçre Türk Federasyonundan skandal manşete sert tepki

İsviçre'de faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşlarından İsviçre Türk Federasyonu, Blick gazetesinin manşetine sert cevap verd

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 15:32:37

İsviçre Türk Federasyonundan skandal manşete sert tepki
İsviçre'de faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşlarından İsviçre Türk Federasyonu, Blick gazetesinin manşetine sert cevap verdi. Açıklamada, "Siz 'hayır' demişseniz; biz vatan için, millet için, devlet için 'evet' diyoruz' denildi.

İsviçre Türk Federasyonundan skandal manşetle ilgili açıklamada, "Blick Gazetesinin bugünkü sayısında çok sevdiğiniz ülkemiz Türkiye'nin yapacağı referanduma doğrudan müdahil olduğunuzu görmenin mutluluğunu yaşadık. Umarız bu sevginiz daim olur! Biz İsviçre'de yaşayan Türkler İsviçre'yi çok seviyor, hem ekonomik hem de kültürel açıdan her türlü katkıyı yapıyoruz. İsviçre'deki referandum veya seçimler İsviçre'yi ilgilendirdiği için, buraya buradaki Türkler olarak bizler müdahil olmuyoruz. Zira bu İsviçre'nin içişleridir. Bugüne kadar sizi Türkiye ve burada yaşayan Türklerin hangi haberlerde yanında olduğunuzu gördük? Ne oldu da buradaki Vatandaşlarımız ve biz Türklere etki etmeye çalışmışsınız?! Hatta biraz da tehdit etmişsiniz. İsviçre'de yaşayan hiçbir Türk insanı ülkesinde (Türkiye Cumhuriyeti'nde) diktatöryal bir yapıyı istemez ve istememektedir! Bu referandumda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişikliği yapılacak olup parlamento, demokrasi, tüm kurul ve kuruluşlar ve Türkiye Cumhuriyeti aynı şekilde sürdürülecektir. Eğer biz Türkler bu veya buna benzer tehditlere boyun eğseydik, bu kadar geçmiş tarihe sahip olmazdık! Siz 'hayır' demişseniz; biz vatan için, millet için, devlet için 'evet' diyoruz" denildi.

(Mehmet Koca / İHA)

Haber Ara