Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Istanbul merkezli PDY operasyonu

Istanbul merkezli PDY operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-17 20:35:54

Istanbul merkezli PDY operasyonu
İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen Paralel Devlet Yapılanması (PDY) operasyonunda, hakkında gözaltı kararı bulunan 17 kişiden 4'ü yakalandı. Şüphelilerden 10'unun cezaevinde tutuklu olduğu, 3'ünün de arandığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2013 yılında dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) üst düzey bürokratları ile bazı iş adamlarına yönelik "ihaleye fesat karıştırma, suç örgütü kurma, rüşvet ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" iddiasıyla gerçekleştirilen soruşturmayı incelemeye aldı.

Savcılık, 2013'teki soruşturmada, "usulsüz dinleme yapmak, silahlı terör örgütü kurmak, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, siyasal veya askeri casusluk, haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal, yasama dokunulmazlığına sahip kişilerin iletişimlerinin usulsüz olarak dinlenilmesi, kayda alınması veya çözümü yapılarak metin haline getirilmesi" suçlarını işledikleri iddia edilen 14'ü polis 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ardahan, Diyarbakır ve Erzincan'da düzenlediği operasyonlarda 4 polisi yakaladı.

Hakkında gözaltı kararı çıkartılan 9 polis ile 1 sivilin başka suçlardan cezaevinde tutuklu olduğu, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun ile 2 sivilin de arandığı bildirildi.

Halen cezaevinde tutuklu olan eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın da soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen polisler arasında bulunduğu öğrenildi.

Haber Ara