Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Istanbul'da gece kar bekleniyor

Istanbul'da gece kar bekleniyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-17 18:37:29

Istanbul'da gece kar bekleniyor
İstanbul'da kuvvetli sağanağın gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi bekleniyor.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmeye göre, bugün İstanbul'da yağışın kuvvetli sağanak şeklinde görüleceği belirtildi.

Yağışın gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kara dönüşmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, "Yağışın aralıklarla salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi ve sıcaklığın pazartesi günü hissedilir derecede azalarak sıfır dereceye kadar düşmesi beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçlarıyla yola çıkan vatandaşların mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları, bulundurmaları, araçlarının teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmelerinin seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz ettiği kaydedildi.

Haber Ara