Dolar

32,3872

Euro

34,7781

Altın

2.405,76

Bist

10.194,71

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 22:51:22

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları
İsrail askerlerinin Kudüs'te Filistinlilere müdahalesi sonucu 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Kudüs'ün Ebu Dis beldesinde İsrail askerlerinin Filistinlilere müdahalesinde 1 kişinin gerçek, 5 kişinin plastik mermiyle yaralandığı belirtildi.

Yaralıların Makasid Hastanesine kaldırıldığı belirtilen açıklamada, onlarca kişinin İsrail askerlerinin yoğun olarak kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendiği bilgisine yer verildi.

İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında geçen ekim ayında Yahudi yerleşimcilerin İsrail ordusunun yardımıyla defalarca Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptıkları işgal girişimlerine direnen Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında başlayan olaylarda, İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu şu ana kadar 107 Filistinli hayatını kaybetti.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik tırmanmış durumda. Neredeyse her gün "İsraillilere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla Filistinliler vurularak yaralanıyor ya da öldürülüyor.

Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor. Gazze Şeridi ise 2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor.

Haber Ara