Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-28 21:21:42

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları
Batı Şeria'nın El-Halil kentinde, İsrail askerlerinin "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee tarafından yapılan yazılı açıklamada, "El-Halil kentinde yer alan bir emniyet noktasındaki güvenlik kontrolü sırasında İsrailli askerlere bıçaklı saldırı girişiminde bulunan Filistinlinin açılan ateş sonucu öldürüldüğü" belirtildi.

Olayda hiçbir İsrail askerinin yaralanmadığı kaydedildi.

Öte yandan, bir Filistinlinin de Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciye "bıçaklı saldırı düzenlediği" gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

İsrail Emniyet Sözcüsü Mickey Rosenfeld, yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin güneyindeki Gush Etzion Yahudi yerleşim biriminde yer alan bir dükkanın yakınlarında "kadın bir Yahudi yerleşimciye bıçaklı saldırı düzenlediği" iddia edilen bir Filistinlinin gözaltına alındığını ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla bölgede giderek tırmanan gerginlik, Batı Şeria ve Gazze'de düzenlenen gösterilerde patlak veren çatışmalarla ciddi boyutlara ulaştı.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde neredeyse her gün, "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinliler, İsrail askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybediyor. Ekim ayının başından bu yana 60'dan fazla Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, geçen eylül ayının ortalarında verdiği karar, "taş ve molotof kokteyli atan göstericilere karşı keskin nişancılar ve gerçek mermiyle müdahale edilmesi"ni öngörüyordu.

Haber Ara