Dolar

32,1438

Euro

34,9247

Altın

2.431,85

Bist

10.656,96

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-28 00:03:17

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları
Batı Şeria'da İsrail askerlerinin, "bıçaklı saldırı düzenlediği" iddiasıyla 2 Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

İsrail Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Batı Şeria'nın güneyindeki Gush Etzion Yahudi yerleşim birimi yakınlarında, İsrail askerine bıçaklı saldırı düzenlediği gerekçesiyle açılan ateşte iki Filistinli öldü. Haberde, saldırıya maruz kaldığı belirtilen İsrail askerinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail ordusunun yaptığı yazılı açıklamada da Gush Etzion Yahudi yerleşim birimi yakınlarındaki bir grup askere yaklaşan ve aralarından birini yaralayan iki Filistinliye ateş açıldığı belirtildi.

İsrail Kanal 2 televizyonu ise söz konusu olayda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinlinin öldüğü, diğerinin yaralandığını ifade etmişti.

- Batı Şeria'daki olaylara müdahaleler

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın bazı kentleri ile Gazze sınırındaki olaylara müdahalesi sırasında onlarca Filistinli yaralandı.

Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El-Halil kentideki Bab ez-Zaviye bölgesinde onlarca kişi, İsrail'in alıkoyduğu 11 Filistinlinin cenazelerinin verilmesi için gösteri düzenledi. İsrail askerleri, bölgede eylem yapan Filistinlilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bab ez-Zaviye bölgesindeki müdahale sırasında 8 kişinin gerçek, 4 kişinin plastik mermi ile 3'ünün ise darp neticesi yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, onlarca kişinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği ifade edildi.

Bölgenin kuzeyinde bulunan Tulkerm kentindeki el-Huduri Üniversitesi yakınlarında ise İsrail askerleriyle yaşanan arbede sonucu Filistinli bir çocuk plastik mermi isabet etmesi sonucu yaralandı. Filistinli çocuğun sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

İsrail askerleri ile Filistinliler arasında diğer bir arbede de Ramallah'ın kuzeyinde yer alan El-Bira kenti girişindeki kontrol noktası yakınlarında meydana geldi. Sağlık Bakanlığı, söz konusu arbedede İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu biri gerçek mermi, diğeri plastik mermiyle olmak üzere iki kişinin yaralandığını aktardı.

- Gazze sınırında gerginlik

Öte yandan Gazze'nin doğu sınırındaki el-Bureyc mülteci kampında İsrail askerleri ile Filistinliler arasında yeniden bir arbedenin patlak verdiği belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistinliler tarafından atılan taşa, İsrail askerleri gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze sınırında meydana gelen arbedede 21 yaşındaki Filistinlinin, ayağına isabet eden kurşunla yaralandığını söyledi.

Bölgede, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde meydana gelen çatışmalarla ciddi boyutlara ulaştı. İsrailli asker ve sivillerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

Haber Ara