Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İsrail'in bedevi köyünü yıkma ve tehcir projesi

İsrail'in bedevi köyünü yıkma ve tehcir projesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 19:27:22

İsrail'in bedevi köyünü yıkma ve tehcir projesi
Filistinliler, İsrail yönetiminin "Atir-Ummu el-Hiran" isimli bedevi köyünü yıkarak yerine Yahudi köyü yapmayı öngören projesini protesto etti.

Görgü tanıkları, 48 Arapları olarak bilinen İsrail vatandaşı Filistinlilerden oluşan çok sayıda önemli isim, Knesset'teki Filistinli milletvekilleri ve belediye başkanları ile bölge halkının İsrail hükümetinin "Atir-Ummu el-Hiran" isimli bedevi köyünün yıkılmasını öngören projesini protesto ettiğini söyledi.

İsrail'den yıkımı ve bölge halkının zorunlu göçünü durdurmasını isteyen eylemciler, "Ummu el-Hiran'ı yıkmayı durdurun", "Toprak çalmayı bırakın" yazılı dövizler taşıdı.

İsrail'de bağımsız olarak faaliyet gösteren "Adalet" adlı Arap Azınlık Hakları Hukuk Merkezi tarafından 6 Mayıs'ta yapılan yazılı açıklamada, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin, Negev'deki Atir-Ummu el-Hiran köyünün boşaltıldıktan sonra yıkılması ve burada bir Yahudi köyünün kurulmasına karar verdiği ifade edilmişti.

Yaklaşık bin nüfuslu köyde İsrail'in elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları temin etmemesi nedeniyle halk zor şartlar altında yaşıyor.

Negev'de, İsrail hükümetinin tanımadığı, tamamı Bedevi 85 bin kişinin yaşadığı 38 Arap köyü bulunuyor.

Haber Ara