Dolar

32,3435

Euro

34,8674

Altın

2.381,89

Bist

10.276,88

İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadınlar

İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadınlar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-14 17:56:26

İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadınlar
İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli kadın sayısının 37 olduğu bildirildi.

Filistin Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki yaptığı yazılı açıklamada, Filistin halkının eylemleri sırasında gözaltına alınanlarla birlikte hapishanelerde bulunan Filistinli kadın sayısının 37 ve bazılarının hasta olduğu belirtildi.

Şaron Cezaevi'nin kadınlar bölümünde yaşanan kalabalıklaşma nedeniyle Cihan Ureykat, İstebrak Nur, Merah Bakir isimli 3 kadının Aşkelon (Askalan) Cezaevi'ne nakledildiği kaydedilen açıklamada, İsrail askerlerinin açtığı ateş nedeniyle yaralı olan Hulve Hammamera ile İsra Ceabis'in hala İsrail hastanesinde tedavi gördüğü, Şuruk Deviyyat ve Merah Bakir isimli Filistinlilerin ise hastaneden cezaevine götürüldüğü ifade edildi.

-Kötü muamele ve işkence gördüler

Yaralı İsra Abid'in ev hapsinde tutulması şartıyla serbest bırakıldığı bilgisine de yer verilen açıklamada, hapishanelerdeki Filistinli kadınların tümünün sorgu ve tutukluluk süreçlerinde işkence ve kötü muamele gördüğü belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin, Ağustos'ta Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik nedeniyle Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgeleri İsrail askerleri ve Filistinliler arasında yaşanan arbedelere tanık oluyor. Yaşanan olaylarda ekim ayının başından bu yana 80'ten fazla Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde 12 İsrail vatandaşı da hayatını kaybetti.

İsrail güçleri son 12 günde 416 Filistinliyi gözaltına aldı.

Haber Ara