Dolar

32,3544

Euro

34,7650

Altın

2.401,62

Bist

10.208,65

İsrail'de saldırı: 4 yaralı

İsrail'de saldırı: 4 yaralı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 23:20:12

İsrail'de saldırı: 4 yaralı
İsrail'in kuzeyindeki Hadera şehrinde Filistinli bir sürücünün kadın bir askere çarptıktan sonra aracından inerek üç kişiyi bıçakladığı bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı yazılı açıklamada, "Filistinli bir sürücünün kadın bir askere çarptıktan sonra aracından inerek üç kişiyi bıçakladığını, yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğunu ve saldırganın olay yerinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığını" belirtti.

İsrail basınında çıkan haberlerde, "saldırıyı gerçekleştiren kişinin Ummul Fehm şehrinde ikamet eden 20 yaşında İsrail vatandaşı bir Arap olduğu" öne sürüldü.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosun başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ile tırmanan gerginlik, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 22'e yükseldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlenen gösterilere müdahale amacıyla dün Kudüs'e daha fazla asker sevk edilmesi talimatı verirken, bugün Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan olaylarda 13 yaşındaki Filistinli bir çocuk öldü, 75 kişinin yaralandı.

İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının dün gece Gazze'de bazı bölgelere düzenlediği hava saldırısında da hamile bir kadın ile 3 yaşındaki kızı yaşamını yitirmişti.

Haber Ara