Dolar

32,4062

Euro

34,8113

Altın

2.398,13

Bist

10.208,65

İsrail'de gerginlik

İsrail'de gerginlik

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 20:40:44

İsrail'de gerginlik
İsrail polisi, Er-Remle kentinde Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de yaşanan olayları protesto eden 10 Filistinli'yi gözaltına aldı.

İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Semri, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 100 kişilik Filistinli grubun, İsrail'in orta kesimindeki Er-Remle şehrinde gösteri düzenlediğini, polisin müdahale ederek eylemcileri dağıttığını belirtti.

Semri, 10 Filistinli'nin gözaltına alındığını, gözaltı sayısının artabileceğini ifade etti.

Öte yandan, İsrail'de yaşayan Filistinlileri temsil eden Arap Toplumu Yüksek Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar ile Batı Şeria ve Gazze'deki halkımıza yönelik kötü muamelenin devam etmesi, kaçınılmaz bir patlamaya yol açacak" görüşüne yer verildi.

Açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yönelik barbarca saldırılarını durdurmak amacıyla bölgedeki Filistinli partiler, halk komiteleri ve gençlik örgütlerine ortak gösteriler düzenleme çağrısında bulunuldu.

İsrail'de yaşayan Filistinli gençler, daha önce de çeşitli kentlerde Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'deki olayları protesto etmek için gösteri düzenlemiş, İsrail polisinin müdahalesi sonucu bazı eylemciler gözaltına alınmıştı.

Haber Ara