Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinli gencin cenaze töreni

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinli gencin cenaze töreni

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 15:43:21

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinli gencin cenaze töreni
Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından başından vurularak yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Cemal Duveykat'ın (20) cenazesi toprağa verildi.

İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Nablus kentinde bulunan "Yusuf makamı" yakınlarında geçen cuma günü çıkan arbedede başından vurularak yaralanan ve pazartesi günü hayatını kaybeden Cemal Duveykat'ın cenaze törenine çok sayıda Filistinli katıldı.

İsrail'in el koyduğu Duveykat'ın cenazesi dün gece Za'tara kontrol noktasında ailesine teslim edildi. Ailenin Nablus'taki Bilata kampında bulunan evine getirilen cenaze, ardından Hille el-Amud kabristanlığında toprağa verildi.

İsrail güçlerinin geçen cuma Yahudi yerleşimcileri korumak için "Yusuf makamı"na girmesini protesto eden Filistinli gençlerle askerler arasında çatışma çıkmıştı.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan türbe, Yahudiler tarafından kutsal sayılarak ziyaret ediliyor. Ancak tarihçiler, söz konusu kabrin sadece birkaç asır geçmişinin olduğunu belirterek, bu inancın doğru olamayacağını kaydediyor. Türbenin, Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslümana ait olduğu ifade ediliyor.

Haber Ara