Dolar

32,3792

Euro

34,7267

Altın

2.432,28

Bist

10.032,00

İspanya'da 'ev ödevi yapmama' eylemi

İspanya'da 'ev ödevi yapmama' eylemi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 15:18:24

İspanya'da 'ev ödevi yapmama' eylemi
İspanya'da Öğrenci Velileri Dernekleri Konfederasyonu (CEAPA), öğretmenlerin öğrencilere ev ödevi vermemeleri için eylem yapılması kararı aldı.

İspanya'da eğitim sisteminde son yıllarda yaşanan sorunlar, öğrencilerinin ev ödevlerine de yansıdı.

CEAPA'dan yapılan açıklamada, "çocukların okuldan eve döndükten sonra aileleriyle yeterince vakit geçiremediği ve çok az boş vakitleri olduğu" savunularak, ev ödevi verilmemesi istendi.

CEAPA, hafta sonu için verilen ev ödevlerinin kasım ayından itibaren yapılmaması eylemi başlatacağını açıkladı.

Burgos kentindeki 32 bin öğrencinin velisi, eyleme destek verdiklerini duyurdu. Veliler, öğrencilerin dersleri sırasında ödevlerini yapmış olmaları gerektiğini ileri sürüp, çocukların evde tamamen serbest olmalarını istedi.

Bu arada CEAPA Başkanı Jose Luis Pazos da gazetecilere yaptığı değerlendirmede, "Çocuklarının eğitimini belirlemek her velinin hakkıdır. Eğitimde eşitliğin korunması lazım. Herkes çocuklarına özel ders verdiremez. Eğitimin okul içinde alınması, eve bırakılmaması gerekir. Ev ödevleri konusunda velilerden son zamanlarda çok sayıda şikayet mektubu alıyoruz. Ev ödevleri konusunda ailelerin ciddi kaygı ve şüpheleri var. Çünkü ev ödevleri konuşulduğunda aslında eğitim sistemi de tartışılıyor. Eylemimizin başarıyla sonuçlanacağına ilişkin beklentilerimiz çok yüksek." dedi.

İspanya'da bazı okulların ev ödevsiz ve hatta sınavsız eğitim verdiğini hatırlatan CEAPA, Fransa, Finlandiya ve Danimarka gibi ülkelerde de eğitim sisteminin ev ödevi verilmeden işlediğine işaret etti.

Öte yandan CEAPA'nın eylem kararı, gerek Katolik görüşlü öğrenci velileri dernekleri gerekse bazı öğretmen dernekleri tarafından eleştirildi. ANPE adlı öğretmen derneği, profesyonelliklerinin, pedagojik temellerin ve okulların eğitim sistemindeki yerinin tartışma konusu yapılmasını doğru bulmadıklarını açıkladı.

Haber Ara