Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu

İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-15 18:02:18

İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu
Iraklı Sünniler, 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturmasını memnuniyetle karşılayarak, Irak'ın bu koalisyona acilen katılmasını istedi.

Irak Meclisindeki Sünni "Muttehidun Koalisyonu" lideri Usam en-Nuceyfi'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, teröre karşı oluşturulan koalisyonun İslam ülkelerinin askeri gücü ve enerjisini bir arada topladığı ve terör örgütü DAEŞ ile diğer terör gruplarının yaydığı "karanlık fikir" ile mücadele edeceği ifade edildi.

-"Irak, acilen katılsın"

Terörden en büyük zararı gören ülke olmasından dolayı Irak'ın acilen söz konusu koalisyona katılması çağrısının da yapıldığı açıklamada, "Bu konu (koalisyon) herkesten çok Irak'ı ilgilendiriyor. Iraklılar terörden çok çekti. Irak'ın uluslararası ve İslami çevrenin desteğinden yararlanmasının zamanı geldi" denildi.

Meclisteki Sünni "Güçler Birliği" üyesi Haydar el-Mulle de yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu koalisyonu desteklediklerini belirterek, "Irak hükümeti, dünyanın barış ve güvenliğine karşı gerçek tehdidi oluşturan terör riskine karşı bölgesel ve uluslararası duyarlılığı değerlendirmeli" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da dün 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkeler, "Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak sıralanmıştı.

Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin de söz konusu koalisyonu desteklediği ve bu konuda gerekli önlemleri alacağı kaydedilmişti.

Haber Ara