Dolar

32,2667

Euro

34,7511

Altın

2.410,11

Bist

10.267,09

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Ergün:

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Ergün:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 20:36:49

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Ergün:
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, terörün hiçbir şeklinin kabul edilemez olduğunu belirterek, 'Yüreklerimizi yangın yerine çeviren terör eylemlerini açık bir dille lanetliyorum' dedi.

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları sonrası bir açıklama yapan IGMG Genel Başkanı Ergün, "İnsan hayatı mukaddestir ve ona yöneltilen hiçbir saldırı kabul edilemez" diye konuştu.

Türkiye'de PKK saldırılarının tırmanışa geçtiğine dikkati çeken Ergün, "Son günlerde giderek artan ve yüreklerimizi yangın yerine çeviren terör eylemlerini açık bir dille lanetliyorum. Masum yavruları yetim bırakan, on yıllardır anaların göz yaşlarına boğulmasına neden olan kanlı saldırılar ve şiddet eylemleri, gerekçesi ne olursa olsun, asla kabul edilemez. Bununla birlikte Türkiye sınırları içinde vuku bulan çatışmaların Avrupa'da yeni çatışmalara ve ayrılıklara yol açmaması için azami dikkat gösterilmelidir. Yüreklerimizi dağlayan kayıplar Avrupa'da bir arada yaşamakta olan çeşitli dinden ve milletten insanları asla karşı karşıya getirmemeli, sosyal birlik ve bütünlüğümüze zarar vermemelidir. Bu vesile ile mezkur saldırılarda ölen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailelerinin acılarını paylaşıyor ve kendilerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara