Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İran'ın nükleer programı

İran'ın nükleer programı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-07 16:10:08

İran'ın nükleer programı
İran ile P5+1 ülkeleri arasında 14 Temmuz'da varılan nükleer anlaşmanın uygulanmasını gözetlemek için kurulan Ortak Komisyon, ikinci toplantısı Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapıyor.

Nükleer müzakerelerin yürütüldüğü Coburg Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, İran Dışişleri Bakan Yardımcıları Abbas Arakçi ve Mecit Takht Ravançi, Avrupa Dış Eylem Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Helga Schmidt, ABD'li büyükelçiler Thomas Shannon ve Steve Mull ile Çin, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere'den temsilciler katıldı.

Toplantıda, nükleer anlaşmanın uygulanmasına yönelik sorunların giderilmesi ve İran'ın nükleer faaliyetleri ile ilgili sorunun BM gündeminden kaldırılması için bir tasarı hazırlanması bekleniyor.

Yürürlüğe giren nükleer anlaşma, İran'ın verdiği taahhütleri yerine getirmesi halinde ABD ve AB başta olmak üzere tarafların, bu ülkeye uygulanan ekonomik ve mali yaptırımları kaldırmalarını öngörüyor.

Nükleer anlaşma, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin ile Almanya arasında iki yıl süren müzakerelerin ardından 14 Temmuz'da Viyana'da imzalanmıştı.

Haber Ara