Dolar

32,3426

Euro

34,8553

Altın

2.383,69

Bist

10.250,23

İran ile sağlanan nükleer anlaşma

İran ile sağlanan nükleer anlaşma

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-18 22:07:40

İran ile sağlanan nükleer anlaşma
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1 grubu) arasında nükleer müzakerelerde varılan anlaşmanın yürürlüğe girmesi vesilesiyle mesaj yayımladı.

Hammond yazılı açıklamasında, 18 Ekim'in anlaşmanın yürürlüğe girme terihi olduğunu hatırlatarak, "Bu, tarihi bir anlaşmada dönüm noktası niteliğinde bir gün" ifadesini kullandı.

Bu günün, İran ile uzun yıllar devam eden müzakerelerin zirvesini teşkil ettiğini belirten Hammond, açıklamasında, "Bu anlaşma, nükleer silahın İran'ın erişimi dışında kalmasını güvenceye alacak, bölgeyi daha güvenli kılacak, İran'a da yaptırımlar adım adım kalktıkça uluslararası toplumla yeniden ilişkiye girme fırsatlarını açacak" görüşüne yer verdi.

İran ile P5+1 ülkeleri arasında 14 Temmuz'da varılan kapsamlı anlaşma, İran'ın nükleer programına ciddi sınırlamalar getirirken, İran'a yönelik tüm yaptırımların Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) tarafından yürütülecek doğrulama işlemine paralel olarak kaldırılmasını içeriyor.

Haber Ara