Dolar

32,3431

Euro

34,9251

Altın

2.398,74

Bist

10.203,66

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 22:36:37

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması
" ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İran'la nükleer müzakerelerde varılan anlaşmayı ele alan bir telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, Obama, sağlanan anlaşmanın, İran'ın nükleer programının barışçıl olduğundan emin olmalarını sağlarken İran'ın nükleer silah elde etmesini teyit edebilecekleri şekilde önleyeceğini de Netanyahu'ya iletti.

Washington'ın İsrail'in güvenliğine ilişkin güçlü taahhütlerinin altını çizen Obama, "nükleer silah edinmiş bir İran" endişelerini yok edecek nihai anlaşmanın, aynı zamanda ABD ve İsrail'in ulusal güvenlik çıkarlarının sonucu olduğunu aktardı.

Obama, bugün varılan anlaşmanın, İran'ın terörizmi desteklemeye ve İsrail'e ilişkin tehditlerine yönelik kaygılarını azaltmadığını bildirdi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın önümüzdeki hafta İsrail'e bir ziyarette bulunacağına belirten Obama, ziyaretin ABD ile İsrail arasındaki güvenlik alanındaki görülmemiş bir iş birliğinin yansıması olduğunu ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'la P5+1 ülkeleri arasında varılan anlaşmayı "tarihi bir hata" olarak nitelendirmişti.

Haber Ara