Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Iran'daki genel secimler

Iran'daki genel secimler

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-01 22:10:00

Iran'daki genel secimler
İran Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammed Rıza Bahoner, "Bazıları özel rantlardan istifade etmek istiyor olabilirler" dedi.

Tahran'da İranlı Öğrenciler Haber Ajansı (İSNA) binasındaki basın toplantısında konuşan Bahoner, Uzmanlar Meclisi seçimleri adaylığı reddedilen İran devrim lideri Ayetullah Humeyni'nin torunu Hasan Humeyni'yi "özel rant kullanmakla" suçladı.

Anayasayı Koruyucular Konseyi (AKK) tarafından Uzmanlar Meclisi seçimleri adaylığı reddedilen Hasan Humeyni'nin ailesine saygı duyduğunu dile getiren Bahoner, "Ülkede herkes kanunlara uymalıdır. Bazıları özel rantlardan istifade etmek istiyor olabilirler ama bu kabul edilebilecek bir şey değildir. Herkesin imtihana girdiği gibi o da girmeliydi. Herkes imtihana girsin ben girmem gibi bir şey kabul edilmez" ifadelerini kullandı.

Muhafazakar kanattan İmam ve Rehber Takipçileri Cephesi Başkanı ve Mühendisler İslam Birliği Genel Sekreteri Bahoner, muhafazakarların İran Meclisi seçimleri için ortak bir liste hazırlamada sona geldiklerini, listenin 10 gün içerisinde açıklanacağını söyledi.

İran Meclisi ve Uzmanlar Meclisi seçimleri 26 Şubat'ta düzenlenecek.

Haber Ara