Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İran'da ABD ve İngiltere sembolü taşıyan kıyafetler toplatılıyor

İran'da ABD ve İngiltere sembolü taşıyan kıyafetler toplatılıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 15:14:03

İran'da ABD ve İngiltere sembolü taşıyan kıyafetler toplatılıyor
İran'ın başkenti Tahran'da polisin, üzerinde ABD ve İngiltere sembolleri ile "satanist işaretler" bulunan kıyafetleri mağazalardan topladığı bildirildi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (ISNA) haberine göre, Tahran Emniyet Müdürü Hüseyin Sacidiniya, üzerinde ABD ve İngiltere bayrakları ile satanist işaretler taşıyan kıyafetlerin polis tarafından Tahran'daki dükkanlardan toplandığını ve dağıtıcıların gözaltına alındığını açıkladı.

Sacidiniya, bu tarz kıyafetleri satan dükkanların kapatılacağını belirtti.

İran Yargı Erki Başkanı Ayetullah Sadık Amuli Laricani, dün ülkedeki başsavcılara "toplum ve aile kurumunun değerlerini ortadan kaldırmayı hedefleyen kültürel düzensizliklere karşı mücadele edilmesi" emrini vermişti.

İran Devrimi'nin yapıldığı 1979'dan bu yana İran, Batı'nın kültürel yollardan ülkeye nüfuz etmeye çalıştığını savunuyor. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de nükleer anlaşmadan sonra ABD'nin kültürel nüfuz yoluyla ülkeye girmek istediğini ancak buna izin vermeyeceklerini söylemişti.

İran yönetimi, daha önce de Batı'nın kültür emperyalizminin bir parçası olduğu gerekçesiyle oyuncak mağazalarında satılan Barbie bebekleri toplatmış, bunların yerine Sara ve Dara adında "İran ve İslam kültürüne uygun" bebekler çıkarılmıştı.

Haber Ara