Dolar

32,2200

Euro

34,7352

Altın

2.407,69

Bist

10.267,09

Iraklı Kürtler seçimleri ilgiyle takip etti

Iraklı Kürtler seçimleri ilgiyle takip etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 00:15:43

Iraklı Kürtler seçimleri ilgiyle takip etti
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) halkı, Türkiye'deki 1 Kasım genel seçimini yakından izledi.

Erbil'in en işlek caddesi İskan'da toplanan vatandaşlar, bölgedeki televizyonlar tarafından canlı verilen seçim sonuçlarını takip etti. Erbilliler, Türkiye'de AK Parti'nin tek başına iktidarıyla neticelenen seçimden memnuniyetlerini ifade etti.

Vatandaşlardan Nevzat Abdullah, AK Parti'nin seçimden zaferle çıkmasının Kürt bölgesi için önemli olduğunu belirterek, "Türkiye ile kaderimiz birdir. Siyasi, tarihi, kültürel ve ekonomik ilişkilerimiz güçlüdür. Kürdistan'daki ekonomik krizin aşılması için Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümetin olması şarttır. Daha önce Recep Tayyip Erdoğan ve şimdi de Ahmet Davutoğlu'nun yönetimindeki AK Parti'nin Kürdistan bölgesiyle çok iyi ilişkileri var" dedi.

Seçim yakından takip eden gazeteci Halil Ahmet ise Türkiye'nin kendileri için dünyaya açılan kapı olduğuna dikkati çekerek, "Kürdistan bölgesi ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 10 milyar doları geçiyor. Erbil'in Türkiye ile yaptığı petrol anlaşması da direkt AK Parti'yle bağlantılıdır. O nedenle AK Parti'nin iktidarına devam etmesi ve güçlü bir şekilde kalması bizim için önemlidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki seçim sonucunun Irak, Suriye ve diğer Ortadoğu ülkeleri için de önemli olduğunu anlatan Ahmet, "Bütün Kürdistan ve bölge halkının AK Parti zaferiyle sevinmesi gerekiyor. Çünkü bu gerçekten mutluluk verici bir gelişme. Kürt meselesini ilk defa Türkiye'de gündeme getiren ve bu konuda irade ortaya koyan parti AK Parti'dir. Türkiye'deki anayasayı değiştirmek isteyen tek güç yine bu parti olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada bölgenin önde gelen medya kuruluşları ile Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesi seçim sonuçlarını Anadolu Ajansı'ndan takip etti ve AK Parti'nin zaferini manşetlerden yayınladılar. Rudaw TV, AK Parti'nin zaferini, "Türkiye'de büyük sürprizler", "AK Parti birçok ilde rekor kırdı" başlıklarıyla duyurdu. Xendan gazetesi de "Ahmet Davutoğlu seçimden büyük zafer kazandı" manşetini kullandı.

Haber Ara