Dolar

32,3549

Euro

34,7693

Altın

2.395,98

Bist

10.208,65

İngiltere'nin vatandaşlarına 'Tunus'tan ayrılın' uyarısı

İngiltere'nin vatandaşlarına 'Tunus'tan ayrılın' uyarısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 23:42:01

İngiltere'nin vatandaşlarına 'Tunus'tan ayrılın' uyarısı
Tunus'ta Sivil Toplum ve Anayasa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Kemal el-Cendubi, İngiltere'nin vatandaşlarına Tunus'tan ayrılmaları yönündeki çağrısını anlayışla karşıladıklarını belirtti.

Bugün düzenlediği basın toplantısında konuşan Cendubi, Susa'daki bir otele düzenlenen ve çoğu İngiliz vatandaşı olmak üzere 38 kişinin ölümüne sebep olan saldırının ardından İngiltere'nin aldığı önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İngiltere'nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarına Tunus'tan ayrılma ve gerekmedikçe buraya gitmeme yönündeki çağrısı hakkında Cendubi, "Biz, İngiltere'nin koruyucu önlem kapsamında yöneldiği uygulamaları anlayışla karşılıyoruz çünkü İngiltere büyük bir bedel ödedi" dedi.

Cendubi, Tunus'ta İçişleri ve Savunma bakanlıklarının son günlerde yürüttükleri çalışmalar çerçevesinde elde ettiği verilerin, ülkede şu anda ciddi bir tehlike bulunmadığına işaret ettiğini aktardı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan yazılı açıklamada "Tunus'taki güvenlik sorunları nedeniyle bu ülkede bulunan İngiliz vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri ve gerekli olmadıkça bu ülkeye gidilmemesi" çağrısı yapıldı.

Tunus'un Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden 38 kişinin 30'u İngiliz vatandaşıydı. İngiltere, 30 İngiliz vatandaşının hayatını kaybettiği saldırıyı, "2005 yılında Londra'daki metro ve otobüs saldırılarının ardından İngiliz halkına yapılan en ciddi terör saldırısı" olarak nitelemişti.

Haber Ara