Dolar

32,3096

Euro

34,6778

Altın

2.409,23

Bist

10.045,74

İngiltere'nin eski maliye bakanlarından Geoffrey Howe öldü

İngiltere'nin eski maliye bakanlarından Geoffrey Howe öldü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 15:40:20

İngiltere'nin eski maliye bakanlarından Geoffrey Howe öldü
İngiltere'de Margaret Thatcher'ın başbakanlığındaki Muhafazakar Parti hükümetlerinde maliye bakanlığı başta olmak üzere önemli görevlerde bulunan Geoffrey Howe 88 yaşında hayatını kaybetti.

Ölüm haberi ailesi tarafından duyurulan Howe'un, dün gece geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Howe 1979-1990 yıllarında Margaret Thatcher'ın başbakanlığındaki Muhafazakar Parti hükümetlerinde maliye bakanlığı, dışişleri bakanlığı ve başbakan yardımcılığının da aralarında yer aldığı önemli görevler üstlenmişti.

Howe, 1 Kasım 1990'da başbakan yardımcısıyken istifa etmiş, aynı ay içinde Thatcher da başbakanlık ve genel başkanlık görevlerinden istifasını vermişti.

İstifasıyla Thatcher dönemini sona erdiren siyasetçi olarak nitelendirilen Howe aynı zamanda "Thatcherism" diye adlandırılan ekonomi politikalarının başlıca mimarlarından biri olarak da gösteriliyordu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Howe'un ölüm haberi üzerine sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla mesaj yayımladı.

Howe'u "Nazik, kibar ve derin düşünceli bir insan" diye niteleyen Cameron, "Büyük cesaret ve kararlılık sahibiydi. Maliye bakanlığı yaptığı dönem ülkemizin talihinin dönmesi, borçlanmanın azalması, vergi oranlarının düşmesi ve enflasyonun yenilmesi için hayati yıllardı" ifadelerine yer verdi.

Cameron, Howe'un ölümüyle "Muhafazakar Parti ailesinin büyük isimlerinden birinin" kaybedildiğini kaydetti.

Haber Ara