Dolar

32,2984

Euro

35,0076

Altın

2.454,56

Bist

10.167,27

'İlk şampiyonluğumu Halkbank ile yaşamak istiyorum'

'İlk şampiyonluğumu Halkbank ile yaşamak istiyorum'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 12:32:38

'İlk şampiyonluğumu Halkbank ile yaşamak istiyorum'
İLKNUR ÇETİNBAŞ - Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın Fransız oyuncusu Kevin Le Roux, galibiyetle başladıkları Şampiyonlar Ligi'nde bu avantajı değerlendirip, grubu namağlup birinci bitirmek istediklerini söyledi.

Le Roux, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erkekler DenizBank Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Şampiyonlar Ligi'nde, D Grubu'ndaki ilk hafta maçında deplasmanda Karadağ'ın Budvanska Rivijera takımını 3-0 yenerek, lige moralli başladıklarını ifade etti.

Bu tür büyük ve güçlü takımların yer aldığı organizasyonlara, galibiyetle başlangıç yapmanın önemine değinen Le Roux, şöyle konuştu:

"Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlamanın avantajını değerlendirip, grubu namağlup birinci bitirmek istiyoruz. Kolay bir grupta olduğumuz söylenemez. Rus Zenit Kazan, diğer iki takıma göre daha kuvvetli gibi görünse de Budvanska Rivijera ile Avusturya'nın Hypo Tirol Innsbruck takımları da her an sürpriz yapabilecek ekipler. Teknik ekibimiz bizi bu konuda uyardı. Sonuç olarak ancak mücadele edersek galip gelebiliriz. Kendimize inancımız tam, gruptan birinci çıkarak tur atlayacağız."

Daha önce İtalyan Piacenza ile çeyrek finale kadar yükseldiğini dile getiren Le Roux, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu Halkbank ile yaşamak istediğini anlattı.

- "Voleybola 15 yaşımda başladım"

Fransa Milli Takımı oyuncularından Le Roux, voleybola 15 yaşında küçük bir kasabada başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Voleybolcu olmak gibi bir amacım yoktu. Sadece spor olsun diye kasabadaki kursa yazıldım. Zaten yaşım da voleybola başlamak için büyüktü ama kurstaki antrenörler beni yetenekli buldu ve kampa alarak bir takım testlerden geçirdi. İlk profesyonel sözleşmemi RC Cannes ile yaptım. 4 yıl sonra İtalya'nın Piacenza takımına, ardından da Güney Kore'ye transfer oldum."

Kariyerine orta oyuncu olarak başladığını, daha sonra pasör çaprazı olduğunu anlatan genç voleybolcu, Halkbank'tan gelen teklifi duyduğunda çok sevindiğini dile getirdi. Halkbank'ın, Avrupa'nın en iyi takımlarından biri olduğunu vurgulayan Le Roux, "Bu yüzden kulüpten gelen teklife balıklama atladım. Böyle bir kulüpte forma giydiğim için çok mutluyum" dedi.

- "Beklentilerimin tamamı karşılandı"

Le Roux, Türkiye'ye gelmeden önce kulüpten bazı beklentiler içinde olduğunu anlattı. Fransız voleybolcu, "Bu beklentilerin tamamının karşılandığını söyleyebilirim. Atmosfer çok iyi, insanlar çok arkadaş canlısı. Bir şey istediğinizde, bir kere söylemeniz yeterli oluyor. Kulüpteki voleybola bakış açısı çok iyi" diye konuştu.

Erkekler 1. Lig'de henüz iki maç yaptıklarını ancak Türkiye Ligi'ni daha önce burada forma giyen arkadaşlarından dinlediğini belirten Le Roux, şöyle devam etti:

"Fransa'da da ligimiz var ancak Türk Ligi kadar kuvvetli değil. Herkes bana Fransa Milli Takımı'nın başarısını soruyor, 'nasıl oluyor da böyle oynuyorsunuz' diyor. İşin sırrı sanırım antrenörde yatıyor çünkü başımıza Jerzy Laurant Tillie geldikten sonra inanılmaz bir yükselişe geçtik. Ayrıca takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. Herkes antrenöre çok güveniyor, onun sözünden çıkmıyoruz."

Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğuna değinen ve ilk fırsatta İstanbul'u görmek istediğini dile getiren Kevin Le Roux, "Ankara büyük olmasına rağmen sessiz ve sakin bir şehir. Bu da bir sporcu için çok iyi bir şey" ifadelerini kullandı.

Haber Ara