Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

IKBY'deki ekonomik kriz

IKBY'deki ekonomik kriz

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-24 23:01:05

IKBY'deki ekonomik kriz
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD'in Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones ve beraberindeki heyeti Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşmede petrol fiyatlarında yaşanan ciddi düşüşten kaynaklı ekonomik krizi ele aldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Kürdistan bölgesinin içerisinde olduğu ekonomik krizin nedeni, terör örgütü DAEŞ'in saldırıları, aniden bölgeye akın eden sığınmacı ve iç göçmenler ile son olarak petrol fiyatlarında yaşanan ciddi kırılmadır" ifadesini kullandı.

IKBY'nin 2014'ten beri giderlerini kısmaya gittiğinin altını çizen Barzani, "Hükümetin her kurumunda giderler azaltılarak reform programı uygulanmaya çalışılıyor ancak söz konusu reformun iyi bir şekilde uygulanması için ABD'den teknik yardım talebinde bulunuyoruz. Bunun yanında hükümetin yakın bir süre içerisinde hazırlayacağı ekonomi politikasının uygulanması için de destek istiyoruz" dedi.

Öte yandan Jones ise Barzani'nin ekonomik krizden kurtulmak ve sorunların çözülmesi için sunduğu teklifi ABD'ye ileteceğini belirterek, "Yakın bir süre içerisinde söz konusu ekip bölgeye gelecek" dedi.

Haber Ara