Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İHH'den Çad'daki yetimlere yardım

İHH'den Çad'daki yetimlere yardım

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 11:36:51

İHH'den Çad'daki yetimlere yardım
"Kardeşçe paylaşalım vakit ramazan" sloganıyla bu yıl ramazan ayında birçok ülkede iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Çad'daki köylerdeki yetimlere nakdi yardım ulaştırdı.

İHH ekipleri, Çad'daki yardım faaliyetleri kapsamında başkent Encemine'ye bağlı köylerde yardıma muhtaç insanların ve yetimlerin kapısını çaldı.

Yaşlı ve hastalara tedavileri için yardımda bulunan İHH gönüllüleri, çocuklara da şeker, balon ve oyuncaklar verdi. Yetimleri de unutmayan ekipler, ailelerine nakdi yardım ulaştırdı.

İHH Yardım Dağıtım Sorumlusu Hikmet Şölen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrika'nın en fakir ülkelerinden Çad'daki yardım faaliyetlerini yaklaşık bir haftadır sürdürdüklerini söyledi.

Faaliyetleri kapsamında başkent Encemine'ye bağlı köyleri ve yetimleri de ziyaret ettiklerini kaydeden Şölen, "Yaşlı ve hastalar ile yetim ailelerine, ihtiyaçlarının karşılanması için nakdi yardımda bulunduk. Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Allah yardımcıları olsun" dedi.

Yolu ve elektriği olmayan köylerin büyük çoğunluğunda çocukların okula gidemediğini ifade eden Şölen, hastaların ise zaten kısıtlı olan sağlık hizmetlerinden faydalanamadığını belirtti.

İHH'nın, ülkenin birçok yerinde su kuyusu açmaya ve cami yapmaya devam ettiğini dile getiren Şölen, "Bundan sonra ise çocukların eğitimleri için bir çalışma başlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Haber Ara