Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İHH'dan Çad'daki ihtiyaç sahiplerine yardım

İHH'dan Çad'daki ihtiyaç sahiplerine yardım

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 18:37:29

İHH'dan Çad'daki ihtiyaç sahiplerine yardım
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Orta Afrika ülkesi Çad'a temel gıda malzemesi yardımında bulunuldu.

İHH gönüllüleri, Çad'ın başkenti Encemine'de ihtiyaç sahibi ailelere, hayırseverlerin bağışlarıyla alınan un, pirinç, makarna ve yağ gibi temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketlerini dağıttı.

İHH Yardım Dağıtım Sorumlusu Hikmet Şölen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü ramazan yardımlarını, bu yıl da 5 kıtada 72 ülkede devam ettirdiğini söyledi.

Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan yoksul halka yardımda bulunduklarını ifade eden Şölen, "Halkının yüzde 60'ı Müslüman olan Çad, yaklaşık 12 milyonluk nüfusuyla Afrika'nın en fakir ve kurak ülkelerinden biri. Hayırseverlerin bağışlarıyla aldığımız un, pirinç, makarna ve yağ gibi temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Böylelikle Türkiye'nin yardım eli binlerce kilometre uzaklıktaki bir ülkeye de uzandı. Hayır sahiplerinden Allah razı olsun" dedi.

Şölen, yardımların her yıl artarak devam edeceğini kaydetti.

Haber Ara