Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İdlib'e hava saldırısı

İdlib'e hava saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-12 22:24:10

İdlib'e hava saldırısı
Türkiye, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib kentinde bir pazar yerine bugün düzenlenen hava saldırısını nefretle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de savaş uçaklarının bugün İdlip'te bir pazar yerini bombalayarak "yine sivilleri hedef aldığı" vurgulanarak, "Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilen ve ilk belirlemelere göre aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 23 kişinin ölümüne yol açan bu menfur saldırıyı nefretle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Masum sivillerin hedef alınarak katledilmesinin insanlıkta yeri yoktur. Hastane, cami, pazar yeri, sığınmacı kampı gibi sivil yerleşimlere gerçekleştirdikleri ve apaçık uluslararası insani hukuk ihlali ve savaş suçu teşkil eden saldırılara mazeret üretmeye çalışanlar, uluslararası toplumla alay etmektedir. Suriye'de sivil halkın katledilmeye devam edilmesi, gerek siyasi çözüm, gerek ateşkes çabalarını baltalamakta ve Suriye halkının gözünde son derece anlamsız kılmaktadır. Suriye'de barış ve istikrarın yeniden tesisi için bu suçların önlenmesi şarttır."

Suriye ordusuna ait savaş uçağının ülkenin kuzeybatısında muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentinde pazar yerine düzenlediği hava saldırısında can kayıplarının yanı sıra 50'den fazla kişi yaralanmıştı. Rusya ve rejim güçleri, uzun süredir İdlib ve kırsalında sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere saldırı düzenliyor.

Haber Ara