Dolar

32,3976

Euro

34,8351

Altın

2.398,10

Bist

10.208,65

İdlib'de çatışmasızlık bölgesi

-İDKA Başkanı İldiz:- 'İntikal sonrası, İdlib kentinde de Fırat Kalkanı Harekatı'nın yapıldığı Cerablus'daki gibi barış ortamı sağlanırsa, birçok insanın ülkesine geri döneceğini tahmin ediyoruz. Çünkü, İdlib gerçekten verimli topraklara sahip, her türlü sebze ve meyvenin yetiştiği bir yer'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-16 10:38:05

İdlib'de çatışmasızlık bölgesi
İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDKA) Başkanı Abdurrazzak İldiz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib gerginliği azaltma (çatışmasızlık) bölgesine intikaline ilişkin, intikal sonrası bir barış ortamı sağlanırsa birçok İdliblinin ülkesine döneceğini düşündüklerini söyledi.

İldiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak genellikle Hatay'da ve Suriye'nin İdlib kentinde yaşayan Suriyelilere yönelik insani yardım faaliyetleri yaptıklarını belirtti.

İrtibat halinde oldukları Suriyelilerin çok büyük bir bölümünün TSK'nın bölgeye intikaline olumlu yaklaştığını aktaran İldiz, bunun sevindirici olduğuna değindi.

Türk askerinin intikali sırasında dua eden Suriyelilere ait görüntüleri izlediklerini aktaran İldiz, "Suriyeliler, Türk askerini kurtuluş olarak görüyor, savaşın artık bitmesini istiyorlar. İntikal sonrası, İdlib kentinde de Fırat Kalkanı Harekatı'nın yapıldığı Cerablus'daki gibi barış ortamı sağlanırsa, birçok insanın ülkesine geri döneceğini tahmin ediyoruz. Çünkü, İdlib gerçekten verimli topraklara sahip, her türlü sebze ve meyvenin yetiştiği bir yer." ifadesini kullandı.

Hatay'da bilhassa Reyhanlı da en çok İdlib'den gelenlerin barındığını vurgulayan İldiz, Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin İdliblinin yaşadığını tahmin ettiklerini söyledi.

İldiz, şunları kaydetti:

"Nasıl ki Rakkalılar Şanlıurfa'ya, Halepliler Gaziantep'e göç ettiyse İdlibliler de en yakın yer olan buraya göç etti. Hatay'da görüştüğümüz birçok İdlibli aile şehirlerine barış gelir gelmez ülkelerine döneceklerini söylüyor. 'Uçaklar vurmasın, bombalar düşmesin bizler ülkemizde yaşayalım' diyorlar."



Haber Ara