Dolar

32,3438

Euro

34,7920

Altın

2.390,16

Bist

10.232,53

'Husilere silah taşıyan bir İran gemisinin durdurulduğu' iddiası

'Husilere silah taşıyan bir İran gemisinin durdurulduğu' iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-30 19:07:32

'Husilere silah taşıyan bir İran gemisinin durdurulduğu' iddiası
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, İran'a ait bir balıkçı gemisi kullanılarak Husi militanlara silah kaçırma girişiminin başarısızlığa uğratıldığını iddia etti.

Koalisyon güçlerinin Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yayınlanan yazılı açıklamasında, geçen cumartesi günü öğlen saat 13.00'da Umman'ın Selale kentinin 150 mil açıklarında bir İran gemisini durdurdukları belirtildi.

Gemide 14 İranlının bulunduğu ve yapılan kontrol sonucu 9M113 Konkurs, tanksavar füzeleri, roket bataryaları, dürbün bataryaları ve füze rampalarının ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, bulunan evraklarda geminin balıkçı gemisi olduğu, incelemesinin yapıldığı ve İran makamlarından balık tutmak için denize açılma izni aldığı bilgisinin olduğu kaydedildi.

Suudi Arabistan, koalisyon güçlerinin "Kararlılık Fırtınası" adıyla Yemen'e hava harekatı başlattığı mart ayından bu yana ilk kez İran silahlarının Husilere kaçırılma girişiminin başarısızlığa uğratıldığı yönünde bir açıklama yapıyor.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Haber Ara