Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Hollanda'ya sığınma başvurusunda artış

Hollanda'ya sığınma başvurusunda artış

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 17:42:37

Hollanda'ya sığınma başvurusunda artış
Hollanda'ya sığınma başvurusunda bulunanların sayısının son dönemde giderek arttığı bildirildi.

İltica taleplerine bakan Göç ve Yabancılar Dairesi (IND), Haziran'da sığınma amaçlı başvuranların sayısının bir önceki aya oranla yaklaşık üçte bir oranında artarak 2 bin 937'ye yükseldiğini açıkladı.

IND, sığınma talebinde bulunanların üçte birisinin Eritre ve Suriye kökenlilerden oluştuğu ve bunlar arasında küçük çocukların da yer aldığını duyurdu.

Sığınmacılar Barınma Merkezi ise artan talep karşısında mevcut barınma yerlerinin yetersiz kaldığını açıkladı. Merkez bu kapsamda sığınmacıların, başvuruları netleşene kadar kalabilecekleri ek barınma yerlerinin oluşturulacağını bildirdi.

Son yıllarda göç politikaları sertleşmesine karşın Hollanda'ya gelen sığınmacı sayısındaki artış hükümeti bir dizi önlem almaya sevk etmişti. İlgili bakanlık, sınır kontrollerinin arttırılması dahil bazı önlemler üzerinde çalışıldığını açıklamıştı.

Hollanda'ya sığınma amaçlı gelenlerin önemli bir bölümünün başvuruları reddediliyor. Farklı nedenlerle iltica başvuruları kabul edilmeyerek geçici gözaltı merkezlerinde tutulan sığınmacılar gerektiğinde ülkeleri geri gönderiliyor.

Haber Ara