Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın TOBB ile ilgili sözleri

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın TOBB ile ilgili sözleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-16 18:52:56

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın TOBB ile ilgili sözleri
Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Selahattin Ekicioğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşüne ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Özışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, odaların her zaman esnafın yanında olduğunu ifade ederek, Demirtaş'ın, "mitinge bayrağını al gel" denilmesinden rahatsızlık duymasına anlam veremediklerini söyledi.

Anadolu'da devlet kurmuş ve yaşatmış büyük bir geleneğin emanetçisi olduklarını aktaran Özışık, "Dolayısıyla bugünkü durumda, Demirtaş'ın, TOBB'un 14 STK ile Ankara'da düzenleyeceği 'bayrağını al gel' mitinginden rahatsız olmaması lazım. Gerçekten bu ülkeyi seviyorsa ve gerçekten birlik beraberlik içerisinde bu ülkenin yarınlarını önemsiyorsa her şeyden önce bırakın siyaseti, Sayın Demirtaş'ın her şeyden önce 81 ildeki 365 oda ve borsayla beraber el ele olabilmesi lazım" diye konuştu.

Türk ile Kürt'ün el ele vermediği bir Türkiye'nin büyük bir Türkiye olamayacağını vurgulayan Özışık, "Selahattin Demirtaş'ın aldığı milletvekili maaşı da ticaret yapan, üreten, çalışan ve sanayide uğraşanların emeğinden geliyor" dedi.

TOBB tarafından organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşünün benzerini 'Türk Kürt kardeştir' adı ile yapacaklarının altını çizen Özışık, "Çok uzun zamandır Yozgat'ta yaşayan veya yeni gelerek ticaret yapan Kürt kardeşlerimiz var. Onların bizim için bir farkı vardır, tüm esnaflarda olduğu gibi dürüst olup olmaması. Dürüst olup olmama dışında hiçbir şekilde esnafı birbirinden ayırmayız. Türk, Kürt olması bizim için önemli değil, dürüst olup olmaması önemlidir. Onun dışında bir ayrım yoktur. Yarınki yürüyüşten Sayın Demirtaş'ın hiç rahatsız olmasına gerek yok. Bu ülkeyi gerçekten seviyorsa bizimle beraber olması lazım" ifadesini kullandı.

- "Teröre karşı duracağız"

Ekicioğlu ise Kırşehir'deki olaylarda dükkanları zarar gören esnafa sahip çıktıklarını belirterek, "İş adamlarının dükkanlarının tahrip edilmesi ve yakılmasının karşısında durduğumuzu herkes görmüştür. Yanlarında durmamız ve yaraların sarılması konusunda gösterdiğimiz duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiler" dedi.

İş yerleri zarar gören esnafa sahip çıkılmadığı şeklindeki söylemleri kabul etmediklerini dile getiren Ekicioğlu, oda olarak yanlarında bulunduklarını ve yaralarının sarılmasına katkı sağladıklarını dile getirdi.

Olaydan hemen sonra vali ve belediye başkanıyla iş yerlerini ziyaret ettiklerini aktaran Ekicioğlu, ayrıca Ankara-Kayseri karayolunda, daha önce taşlanan yolcu otobüslerinde çiçek dağıtarak özür metni yayınladıklarını söyledi.

Ekicioğlu, şöyle devam etti:

"Gördüğümüz kadarıyla bazı siyasiler, Türkiye Odaları ve Borsalar Birliği'nin 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' mitingini polemik konusu yapmıştır. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak buradaki iş adamlarının dükkanları taşlanıp yakılırken onların yanında bulunduk. Yaralarının sarılmasında yardımcı olduk. Bu konuda odaların sahip çıkmadığı şeklindeki söylemleri Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak kabul etmiyoruz. Sahip çıktık. Üye arkadaşlarımızın hepsi biliyor. Firmalar, gösterdiğimiz bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiler. TOBB'a bağlı oda olarak teröre karşı duracağız, kardeşliğe 'evet' diyeceğiz. Bu konuda yapılan çalışmaların, doğruların yanında durmaya devam edeceğiz."

Haber Ara