Dolar

32,3807

Euro

34,6596

Altın

2.404,91

Bist

10.080,24

Hayvanseverler, trafikte dikkat istedi

Tüm Canları Koruma Ve Yaşatma Derneği ( TÜMCANDER ) Başkanı Öznur Öksüz, sürücüleri trafikte hayvanlara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 12:32:29

Hayvanseverler, trafikte dikkat istedi
Tüm Canları Koruma Ve Yaşatma Derneği ( TÜMCANDER ) Başkanı Öznur Öksüz, sürücüleri trafikte hayvanlara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

TÜMCANDER Başkanı Öznur Öksüz, Demokrasi Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında " Biz gönüllü çalışanlar olarak Balıkesir merkezi ve ilçeleri dahil olmak üzere, yurt içinde yapılan ve sorumluluk hissettiğimiz bütün etkinlik ve kampanyalara katılıyoruz. Ayrıca en küçük nokta olarak kabul ettiğimiz yaşam çevremizde yaşayan tüm canların yeme, içme, barınma ve tedavi masraflarını karşılıyoruz. Kendi adımıza düşen görev ve sorumluluklarımızı terine getiriyoruz. Bizler sadece hayvan sever değiliz. sevdiğimizi söylediğimiz bu canların yaşam hakkını savunan insanlarız. Aile içinde ve okullarda hayvan sevgisini anlatmadığımız, onlarında yer yüzünde yaşayan bireyler olduğunu öğretmediğimiz çocuklarımız, bu canları taşlıyor, kovalıyor, tekmeliyor yavruları alıp başka yerlere atıyor. Aşılı ve küpeli olan bu canlara çocukların sevgi göstermesi ailesi tarafından engelleniyor. Onlara başka bir canlının nasıl yaşadığını bilmeden ve onlara saygı göstermesi gerektiğini bilmeden büyütüp, sonrada onların her şeyi sevmesini istiyoruz. Saygısız hız düşkünü arabaya bindiğinde kendini kral zanneden sürücüler var. Yaşama olan saygınız bir canlıya çarptığınızda yada onun geçtiğini gördüğünüz halde arabanızı yavaşlatıp yavaşlatmadığınızda ortaya çıkıyor. Hiç bir yaşam hakkı kimsenin keyfiyetine bırakılmayacak kadar değerlidir" dedi.

Haber Ara