Dolar

32,3528

Euro

34,8005

Altın

2.399,63

Bist

10.208,65

Hatay'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5)- 'Sünnisi, Nusayrisi, Alevisi lütfen bu ayrımların içine girmeyelim. Bırakalım o ayrımı Esed denilen zalim yapsın. O zalimle beraber anılmak aynen, Allah göstermesin, onun gibi olmaktır. 1 milyona yakın insanı o adam katletmedi mi? Öyleyse o adam ancak lanetle anılır'- 'Hatay'ı hep mezhepçilikle anıyorlar. Ben diyorum ki 16 Nisan'da mezhebi falan hepsini bir kenara

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-07 17:45:43

Hatay'da toplu açılış töreni
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sünnisi, Nusayrisi, Alevisi lütfen bu ayrımların içine girmeyelim. Bırakalım o ayrımı Esed denilen zalim yapsın. O zalimle beraber anılmak aynen, Allah göstermesin, onun gibi olmaktır. 1 milyona yakın insanı o adam katletmedi mi? Öyleyse o adam ancak lanetle anılır." dedi.

Erdoğan, Hatay'da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Pensilvanya'daki şarlatanın örgütü FETÖ sadece ülkemizde değil dünya çapında bir kampanya yürütüyor. Milletimizden alamadıkları desteği yeni yönetim sistemimizden rahatsız olanlardan elde etmenin çabası içindeler. Tabii bir kısım Batı bunlara destek veriyor." ifadesini kullandı.

Meydandaki vatandaşların "İdam isteriz" sloganı atması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte 16 Nisan aynı zamanda bu talebinizin tescili olacaktır." diye konuştu.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu ne diyor? 'Ben idama evet diyorum' diyor. Bakalım onu da göreceğiz. 16 Nisan'da inşallah 'evet' de çıkacak, ben buna inanıyorum. Parlamentoya geldiğinde Sayın Bahçeli açıkladı, 'Biz, bu teklife evet deriz'. Sayın Yıldırım'ın kanaatini de biliyorum. Bu, parlamentodan geçip bana geldiği zaman ben de bunu onaylarım. Çünkü şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok. Olay bu kadar açık. Şimdi çıkmış, televizyonda geçenlerde Kılıçdaroğlu diyor ki 'Cumhurbaşkanı, Başbakan vesaire bu darbe girişimini örtbas etmek istiyorlar'. Kılıçdaroğlu, kendinde misin? O gecenin, o darbe girişiminin bütün faillerini toparlayıp cezaevlerine tıkan kim? Biz. Güvenlik güçlerimiz bu operasyonları yapıyor, şu anda da yargı süreci devam ediyor. Sen yargılamayı da bizden mi bekliyorsun? Şu anda bunların hepsi yargıda. Binlerce, şu anda cezaevlerinde olan o darbe girişiminin mensupları var. Biraz insaf olur insanda, biraz görür insan. Sen ki 15 Temmuz gecesi, ben 01.30 veya 03.00 gibi İstanbul'a indim. Bana dediler ki '11.30'da Kılıçdaroğlu buraya indi'. 'Nerede, buralarda mı?' dedim, 'Yok, ayrıldı' dediler. Şimdi diyor ki, bakın çok enteresan, 'Cumhurbaşkanı madem Yeşilköy'e gelecekti, bana haber verseydi ben de orada onu beklerdim' diyor. Ben haberi verdim. Facetime'den açıklamayı yaptım. Bütün milletimi oraya davet ettim. Sen de milletin bir ferdi olarak nasıl millet oraya toplandıysa binlerce insan, sen de orada bekleseydin. Niye beklemedin? Dert başka. Ne yaptı? Hemen Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitti. Sıkılmadan, daha önce diyordu ki 'Darbe yapıldığı anda ilk defa tankın üzerine ben çıkarım'. Her şey yalan, akşam yalan, sabah yalan. Bununla da kalmadı. Şimdi de eline bazı kağıtlar tutuşturuyorlar, onunla ilgili de 'Şu şöyleydi, bu şöyleydi'. İşte Milli İstihbarat Teşkilatı açıklamayı yaptı. 'Bu kişilerin bizim teşkilatımızla yakından uzaktan alakası yok' dedi."

- "Bu sistem, demokrasinin güçlendirildiği bir sistemdir"

Emin adımlarla ilerlediklerini belirten Erdoğan, önümüzdeki 9 günde yapacakları çalışmalarla Türkiye'nin, yeni bir sistemi seçmenin bayramını yapacağını ifade etti.

Erdoğan, "Bu sistem, demokrasinin güçlendirildiği bir sistemdir. Bu sistem, hak ve özgürlüklerin çok daha güçlü bir şekilde kullanılabildiği bir sistemdir. Buna hazır mıyız? 15 Temmuz darbe girişimini unutturmak için, bu ihanetle ilişkilerini inkar etmek için atmadık takla, söylemedik yalan bırakmıyorlar. Halbuki Hatay onların ihanetini unutur mu?" dedi.

Hatay'ın, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Ankara ve İstanbul'da 4 şehit verdiğini anımsatan Erdoğan, Hatay'ın, terörle mücadelede ise sadece son iki yılda 24 şehit verdiğini ve sıradan bir şehir olmadığını belirtti.

Erdoğan, "Bu tabii Rabbimizin bizlere aynı zamanda bir emri. Ne diyor Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'inde? 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz.' İşte o gece, o tankların üzerine gidenler var ya, o F-16'ların üzerine yılmadan gidenler var ya onlar ne diye gidiyorlardı? Şehadete koşuyorlardı. Çünkü şehitler tepesi boş değildi. 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı cananı bütün varımı alsın da hüda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' diyerek gidiyorlardı." ifadesini kullandı.

- "16 Nisan, Türkiye'nin ve Türk milletinin beka meselesidir"

Reyhanlı saldırısını unutmanın mümkün olmadığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Hatay'ın, tüm terör örgütleriyle ve onların arkalarındaki güçlerle görülecek hesabı var. Gerçi biz faillerini yakaladık, biliyorsunuz. Gereği yapıldı. Böyle bir şehrin 16 Nisan'a karşı çıkan terör örgütlerine derslerini vermesinden daha tabii ne olabilir? Bu mesele siyaset meselesi, siyasi parti meselesi değildir. Bu mesele, şu veya bu kökenden olma, şu veya bu mezhepten olma meselesi değildir. Hatay'ı hep mezhepçilikle anıyorlar. Ben diyorum ki 16 Nisan'da mezhebi falan hepsini bir kenara koyun. Ülkemizin birliğini, beraberliğini düşünün. Zira 'Esed şu mezheptendir, ben de o mezheptenim' diye yaklaşmayın olaylara. Bu işi bir kenara koyun. Bu, insanlık meselesidir, insanidir. Her şeyden önce biz birbirimizi seveceğiz. Aynı mezhepten olduğumuz için değil, yaradılanı Yaradan'dan ötürü seveceğiz. Sünnisi, Nusayrisi, Alevisi lütfen bu ayrımların içine girmeyelim. Bırakalım o ayrımı Esed denilen zalim yapsın. O zalimle beraber anılmak aynen, Allah göstermesin, onun gibi olmaktır. 1 milyona yakın insanı o adam katletmedi mi? Öyleyse o adam ancak lanetle anılır. Şu anda dünyada yanında birkaç ülkenin dışında kimse kalmıyor, kalmayacak. Gereği de yapılacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkoylamasının Türkiye'nin ve Türk milletinin beka meselesi olduğunun altını çizerek, "Bakınız ne kadar isabetli bir tercih olduğunu inşallah 16 Nisan'dan sonra daha da iyi anlayacağız." diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin bekasının da terör örgütlerinin ve arkalarındaki güçlerin üstesinden gelmek için ne icap ediyorsa yapmayı gerektirdiğini vurguladı.

"Bunun için Hatay, 16 Nisan'da tek millet için 'evet' diyor mu, tek bayrak için 'evet' diyor mu, tek vatan için 'evet' diyor mu, tek devlet için 'evet' diyor mu? Hatay, şu Amanos Dağları var ya, şu Amanos Dağları'nı bu değerlere karşı savaş açan terör örgütlerine mezar yapmaya hazır mı? Hatay, Amanos Dağları'nı sınırın ötesinde kendisine karşı hain emeller besleyenlerin başlarına yıkmaya hazır mı? Bunun için Hatay, 16 Nisan'a kadar seferber olmaya, kapı kapı dolaşıp bu hakikatleri anlatmaya hazır mı?" sorularını yönelten Erdoğan, meydandakilerin "evet" demesi üzerine "Bu sesi duyup da yüreği titremeyeni gidin ne yapın yapın bulun, uyarın." ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Haber Ara