Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Hammond-Hicab gorusmesi

Hammond-Hicab gorusmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 17:40:00

Hammond-Hicab gorusmesi
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriyeli muhaliflerin kurduğu Müzakere Yüksek Komisyonu'nun (HCN) Koordinatörü ve eski Suriye Başbakanı Riyad Hicab ile başkent Londra'da bir araya geldi.

Hammond, Hicab ile yaptığı görüşmenin ardından basına konuştu.

Suriye'de siyasi geçiş ile barış görüşmeleri konularında ülkesinin duruşunun "sabit ve değişmez" olduğunu vurgulayan Hammond, "Suriyelilerin önderliğindeki bir siyasi geçiş ile Birleşmiş Milletler'in liderliğindeki barış görüşmelerine yönelik gerçek bağlılık, Suriye halkının çaresiz bir şekilde ihtiyaç duyduğu barışa giden tek yoldur" dedi.

Hammond, Hicab ile görüşmesinde, HCN'ye verdiği desteğinin altını çizdiğini belirterek, "Suriye'nin çektiği eziyete bir an önce son verilmesi, rejim ile Rusya'nın sivillere yönelik saldırıları sonlandırması ve kuşatma altındaki bölgelere yönelik insani erişime tam izin verilmesi gerektiği konularında hemfikir olduk. Rusya ve rejim, muhalifleri kasten hedef alıyor ve bu durum DAEŞ'i kuvvetlendiriyor. Sivil nüfus ile altyapıya yönelik eylemleriyle uluslararası insani hukuku ihlal ediyorlar" şeklinde konuştu.

İngiltere'nin Suriye Özel Temsilcisi Gareth Bayley dün akşam yaptığı açıklamada, Cenevre'deki Suriye barış görüşmeleri sırasında Rusya'nın kasten ılımlı muhalefeti yok etmeye odaklandığını belirterek, Moskova yönetiminin asıl amacının Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in müzakere pozisyonunu güçlendirmek olduğunu ifade etmişti.

Haber Ara