Dolar

32,4135

Euro

34,7586

Altın

2.401,54

Bist

10.208,65

Halk oyunları için kayıtlar başladı

Körfez Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu yüzlerce kişiye ücretsiz halk oyunları kursu için kayıtlara başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 16:45:24

Halk oyunları için kayıtlar başladı
Körfez Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu yüzlerce kişiye ücretsiz halk oyunları kursu için kayıtlara başladı.

Son yıllarda halk oyunları ve halk türküleri alanında yaptığı çalışmalarla Anadolu'ya özgü oyunların ve türkülerin ülke genelinde tanıtılmasına büyük katkı sağlayan Körfez Belediyesi bu anlayışını yeni eğitim öğretim yılında da devam ettirecek. Körfez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce yürütülen çalışmalara vatandaşlar ücretsiz olarak başvurabilecek. Açılan halk oyunlarına 14 yaş ve üzeri arasındaki kişiler müracaat edecek.

Kayıtlar için son tarih 30 Kasım

30 Kasım'a kadar devam edecek kayıtlar için vatandaşların Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bir adet vesikalık resimle gelmeleri yeterli olacak. Pazartesi - Çarşamba günleri saat 19.00 ve 21.00 arası Tüpraş 50. Yıl lisesi Spor Salonunda yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgiyi 500 00 50 numaralı telefondan alınabilecek.

Körfez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, folklorik değerler arasında önemli bir yer tutan halk oyunlarını genç nesillere aktarılmasının ve zenginleştirilerek devamının sağlanmasının milli bir görev olduğunu belirttiler. Yetkililer, "Bu anlayışla açtığımız ücretsiz halk oyunları kurslarımıza vatandaşlarımızın rağbet edeceğine inanıyor ve tüm halkımızı bekliyoruz." ifadelerine yer verdiler.

Haber Ara