Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Halep'ten tahliye edilen Suriye'lilere yardımlar sürüyor

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'Halep'te İnsanlık Ölmesin' başlıklı insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası kapsamında Osmaniye'de hazırlanan 5 tırlık yardım konvoyu yola çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-29 13:49:15

Halep'ten tahliye edilen Suriye'lilere yardımlar sürüyor
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Halep'te İnsanlık Ölmesin" başlıklı insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası kapsamında Osmaniye'de hazırlanan 5 tırlık yardım konvoyu yola çıktı.

Diyanet Vakfı Osmaniye Şubesi tarafından hazırlanan ve hayırseverlerin destekleri ile oluşan yardım kampanyasının içerisinde battaniye, yatak, soba, kömür, gıda malzemeleri gibi insani yaşam malzemeleri yer alıyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Müftü Yardımcısı Abdulhamit Öveç, Suriye'ye sınır illerin ve ilçelerin müftüleri ile Cilvegözü'nde bir toplantı yaptıklarını ve gelen yardımları dualarla karşılayarak diğer tarafa gönderdiklerini belirtti.

İl müftüleri olarak Suriye sınırına geçerek orada Hatay sınırına paralel olan iki tane kampı ziyaret ettiklerini ifade eden Öveç, "Kampın birinde 350 civarında yetim çocuk bulunmakta diğerinde de vatandaşlar yaşamakta. Gördüğümüz manzara çok acıklıydı. Ülkemiz olarak, milletimiz olarak şu açıdan çok mutluyuz. Devletimiz, milletimiz nerede yardıma muhtaç birisi varsa, kim olursa olsun onlara yardım elini uzatıyor" diye konuştu.

Uğurlama törenine katılan AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, "Suriye'de zulüm gören özellikle de son günlerde Halep'te büyük zulmün altında ezilen ve Halep'i boşaltarak Türkiye'ye sığınan veya Türkiye - Suriye sınırında bulunan kamplara yerleşen bu kardeşlerimize yardım elinizi uzattınız. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Türkiye'de 3 milyonun üzerinde Suriyeli'nin barındığına dikkat çeken Önal, "Buraya gelenlerin dışında Suriye içerisinde kalıp zulüm gören kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimiz için de tüm Türkiye'de kampanyalar başlatıldı. Osmaniye'de buna aktif bir şekilde dahil oldu. Biz de TBMM'de ciddi bir kampanya başlattık. Bu kampanyamız da hamdolsun tamamlandı. Suriye'li kardeşlerimizin gözü Türkiye'den gelecek yardımlarda. Çünkü nerede bir mazlum varsa onlara yardım elini uzatan Türkiye oluyor" ifadelerini kullandı.

Haber Ara