Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Halep saldırılarına tepkiler

Halep saldırılarına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 17:07:14

Halep saldırılarına tepkiler
İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde toplanan bir grup, Halep'e yönelik saldırıları kınadı.

Kendilerini "İstanbul Üniversiteli Müslümanlar" olarak tanımlayan bir grup, Beyazıt Kampüsü önünde bir araya gelerek, "Dünya sussa da sen susma" ve "Emperyalist Rusya Suriye'den defol" yazılı pankart açtı.

Ellerinde Suriye bayrakları bulunan, Türkçe ve Arapça "Halep yanıyor biz yanıyoruz", "Bugün Halep yanıyor yarın zalimler yanacak", "Halep yanıyor dünya susuyor" yazılı dövizler taşıyan katılımcılar tekbir getirerek, "Suriye halkı yalnız değildir", "İstanbul'dan Halep'e direnişe bin selam" ve "Yaşasın Suriye cihadımız" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Sevranur Ayar, Suriye'de 5 yılda özgürlük ve adalet isteyen yarım milyon insanın sistematik şekilde katledildiğini aktardı.

Esed rejimi ile destekçilerinin Suriye halkını katlettiğini ve tüm dünyanın bunu sessiz bir şekilde izlediğini savunan Ayar, 22 Nisan'dan sonra Suriye direnişinin en önemli şehirlerinden olan Halep'e havadan ve karadan operasyon yapıldığını hatırlattı.

Ayar, "Ateşkes zamanında hastane, cami ve yerleşim yerlerinin bombalanması Suriye'nin düşmanlarının en ufak bir savaş ahlakına sahip olmadığını gösterdi." diye konuştu.


Haber Ara