Dolar

32,3739

Euro

34,7257

Altın

2.403,45

Bist

10.196,29

Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-07 17:30:00

Hakkari'deki terör saldırısı
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Dağlıca'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yapıldı.

Dün Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda daha önceden bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların patlatılmasıyla 2 zırhlı aracın ağır hasar gördüğü belirtilerek, "Araçlarda bulunan kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman 6 silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine halihazırda devam edilmektedir" bilgisi verildi.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonların, karadan ve havadan kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekata emniyetle devam edilmesi maksadıyla bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (6 mağara, 2 depo, 3 barınma alanı ve 12 doçka mevzisi) bugün saat 09.00'dan itibaren 3 adet F-4 ve 4 adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Haber Ara