Dolar

32,3603

Euro

34,7602

Altın

2.399,61

Bist

10.208,65

Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-07 14:35:44

Hakkari'deki terör saldırısı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu ülkenin birlik beraberlik duyguları hiçbir zaman çözülemeyecek kadar kökleşmiştir. Herkes bunu bilsin" ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına ilişkin yayımladığı mesajında, teröre bulaşan ve bundan medet umanların tarih önünde insanlık suçu işlediğini belirterek, "Dökülen şehit kanları, onları iki cihanda da abat etmeyecektir. Bu aşağılık eylemlerden beslenenlere lanet olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin birlik beraberlik duygularının hiçbir zaman çözülemeyecek kadar kökleştiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Herkes bunu bilsin. Bunu çözmeye uğraşan terörün planlayıcılarını, destekleyicilerini ve eylemcilerin peşini, alınlarındaki kara leke ve masum canların ahları, sonsuza dek bırakmayacaktır. Türk iş dünyası adına, şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum."

- "Bunu yapanlar insanlığın düşmanıdır"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da terörü ve teröristleri lanetleyerek, "Terör eylemleriyle hak aranmayacağını, bunun sonucunun cinayet olduğunu defalarca söyledik. Bunu yapanlar insanlığın düşmanıdır" ifadelerini kullandı.

Dökülen kanın ve alınan canın kimsenin yanına kar kalmayacağına işaret eden Apaydın, gözü dönmüş terör örgütünün sonunun elbet bir gün geleceğini, bu noktada vatandaşlardan sağduyulu olmalarını istedi.

Apaydın, kardeş kanının dökülmesine son verilmesi gerektiğini belirterek, "Ülkemizin istikrarını bozmak için terör eylemleri yapmaktan vazgeçin. Biz bunların üstesinden gelecek kadar büyük bir milletiz. Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Menfur olayda şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet ailelerine sabır diliyorum" dedi.

- "Hain saldırılar artık son bulsun"

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da hain terör saldırılarını lanetledi.

Terör saldırılarının son bulmasını temenni eden Sanlı, muhasebe ve denetim meslek camiası olarak şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve ülkeye başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Haber Ara