Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-18 18:47:45

Hakkari'deki terör saldırısı
Hakkari'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin, memleketi Mersin'in Silifke ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Adana Havalimanı'ndan karayoluyla Mersin'in Silifke ilçesine bağı Yeni Mahalle'deki babaocağına getirilerek helallik alındı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, beraberinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile aileyi ziyaret ederek, şehidin babası Ali Şahin'e başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehidin babası Şahin ile Bakan Elvan'ın telefonundan görüşerek taziyede bulundu.

Daha sonra şehit Şahin için TOKİ Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin babası Ali, annesi Teslime ve eşi Özlem Şahin,akrabaları, Bakan Elvan, Vali Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Tören sırasında güçlükle ayakta duran şehit eşi Özlem Şahin, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutu üzerinde gözyaşı döktü. "Çok güzel bir yere gittin" diyerek ağıt yakan Şahin'i askerler ve yakınları teskin etti.

Şehidin cenazesi cenaze namazının ardından Silifke Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Elçin (5) ile Ecrin (5) isimli ikiz kızları ve Yusuf Ali (1) isminde erkek çocuğu bulunan 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin, Hakkari'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olmuştu.

Haber Ara