Dolar

32,2924

Euro

34,8152

Altın

2.409,82

Bist

10.281,17

Gymnasiade 2016 açılış töreni

Gymnasiade 2016 açılış töreni

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-12 20:48:40

Gymnasiade 2016 açılış töreni
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Burada hem birbirinizle kaynaşın, birbirinizi tanıyın, sporu birlik, beraberlik amacı olarak kullanın." dedi.

Bakan Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) organizasyonunda Trabzon'da düzenlenen 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nın (Gymnasiade) açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 14 yılda çok büyük değişim ve gelişim içinde olduğunu söyledi.

Türkiye'de bu gelişimle spor yaşamı ve altyapısında da yeni atılımlara imza atıldığını ifade eden Kılıç, 'Bunun en önemli ispatlarından birisi bugün burada, Trabzon'da, Türkiye'mizde yaşanan Gymnasiade'dir. Biliyorum ki şu anda yapılan organizasyon 10 branşta ilk kez yapılıyor.' diye konuştu.

Kılıç, 'Sizlerden şunu istiyoruz. Burada hem birbirinizle kaynaşın, birbirinizi tanıyın, sporu birlik, beraberlik amacı olarak kullanın. Buradan gidecek yoldan ümit ediyorum ki aranızdan birçok gencimiz sadece Türkiye'deki gençlerimiz için değil buraya katılım sağlayan uluslararası sporcularımız arasında şampiyonlar çıkacaktır.' ifadesini kullandı.

Trabzonlulara seslenen Kılıç, şunları kaydetti:

'Son sözlerimi ev sahibi şehrimiz, güzel Trabzon'umuz insanları ve hemşehrilerimize ayırmak istiyorum. Ülkemizin en önemli şehirlerinden, en kadim şehirlerinden birindesiniz. Aynı zamanda sportif anlamda büyük tecrübesi olan, sportif anlamda organizasyonlarda geçmişimizden günümüze çok büyük bir tecrübesi olan şehirdesiniz. Tarihiyle kültürüyle ama hepsinden önemlisi misafirperverliğiyle dünyada ve Türkiye'de önemli bir yere sahip Trabzon'umuz. Dolayısıyla bu güzel şehirde, Trabzon'da hem birazcık eğlenin ama aynı zamanda iyi sonuçlar alın. Ümit ediyorum ki yakın zamanda başka organizasyonlarda yolumuz bir şekilde kesişecek. Hepinize katılımınız için, Trabzon ve Türkiye'mize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki çok güzel bir Gymnasiade geçireceksiniz.'


- 'Spor başarıya giden güçlü bir araç ve yoldur'


Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Başkanı (ISF) Laurent Petrynka ise sporun önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Spor ne kadar da güçlü, temel bir hak. Spor başarıya giden güçlü bir araç ve yoldur. Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ruhunun yerleşmiş olduğu bu ülkede Gymnasiade olarak ev sahipliği yaparak ve bu tarihi spor şehri Trabzon'da karşılıklı anlayışı güçlendirerek, bu dünyanın vatandaşları olduğumuzu göstererek birlikte spor ve eğitimle daha da güçlüyüz. ISF adına emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.'

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Karakullukçu da organizasyonun Trabzon'a hayırlı olmasını dileyerek, 'İnsanlık olarak sporun temel amaçlarından olan sevgi, barış ve kardeşlik ilkelerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Bu anlamda liseli sporcularımızın her birini kendi bölgelerinin kültür elçileri olarak görüyor, yapılacak müsabakaların yeniden barışa, kardeşliğe ve dostluğa vesile olmasını diliyorum.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Karakullukçu, 'Ülkemizin her alanda olduğu gibi sportif etkinlik bakımından da kalkınmasının mimarı olan, sporun ve sporcunun gelişmesini önemseyen liderimiz, önderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum.' dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nın resmi açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Bakan Kılıç'ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta ve çok sayıda davetli de katıldı.


Haber Ara