Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Güvenlik uzmanı Ağar'ın 'Özgür Şehit' kitabı, Söz dizisine damgasını vurdu

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın meskun mahallerde, dağlarda ve Fırat Kalkanı'nda savaşan Mehmetçikleri anlatan 'Özgür Şehit' kitabı, 'Söz' dizisine damgasını vurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-06 10:45:49

Güvenlik uzmanı Ağar'ın 'Özgür Şehit' kitabı, Söz dizisine damgasını vurdu
Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın meskun mahallerde, dağlarda ve Fırat Kalkanı'nda savaşan Mehmetçikleri anlatan "Özgür Şehit" kitabı, 'Söz' dizisine damgasını vurdu.

Dün akşam yayımlanan Söz dizisinde Kurt Dereli'nin şehit olduğu sahnede yatağının başucunda duran ve Abdullah Ağar'ın kaleme aldığı Özgür Şehit kitabı; meskun mahallerde, dağlarda ve Fırat Kalkanı'nda savaşan Mehmetçikleri anlatıyor.

Sahneye damgasını vuran ve kitaptan alınan; "Gerçek askerler için Şehadet en büyük Onurdur" sözü ise sosyal medyaya en çok ilgi gören replik oldu.

Mehmetçiğin terörle mücadeseni anlatan Söz dizisinin 5 Haziran'da yayınlanan bölümünde yine heyecan doruktaydı. Sarı komutanın timinden Kurt Dereli'nin şehit olduğu sahne gözleri doldurdu.

Abdullah Ağar'ın yazdığı Özgür Şehit kitabının özeti şöyle:

"Komando tugaylarında ve Özel Kuvvetler'de yıllarca komutanlık ve 6 yıl dağlarda görev yapan, sayısız çatışmaya giren ve sınır ötesi dağlarda belinden üç kurşunla vurulan Abdullah Ağar, 2010 yılında tekrar Irak'ta görev aldı. Tam 4 yıl, 1 gün, 7 saat terör ateşinin kasıp kavurduğu, kızılca kıyametin koptuğu Bağdat'ta, Musul'da, Kerkük'te, Diyala'da, Selahattin'de, Şii illeri Necef ve Kerbela'da, Irak'ın kuzeyinde Erbil, Duhok ve Süleymaniye'de görev yaptı. Telafer'e, Tuzhurmatu'ya, Sincar'a, Dakuk'a, Kifri'ye kadar gitti. Hem de köylerine, obalarına kadar. Türkiye'ye döndüğünde de, IŞİD ile ilgili en kapsamlı saha kitabı IŞİD ve Irak'ı yazdı.

Ardından da 6 yıl görev yaptığı Güneydoğu'ya; Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Van kırsalına tekrar gitti. En uçlarda, dağlarda, sınırın sıfır noktalarında en sert mücadeleleri yapan Mehmetçiklerle, görev yerlerinde buluştu. Sonra da Suriye'ye, Fırat Kalkanı bölgesi... Er-Rai, El-Bab, Dabık".

Kitabın adı, yazara anlattığı çatışmalarının hemen ardından Çukurca Hisar Dağı'nda şehit düşen Özgür Çevik Yüzbaşı'dan geliyor ancak Özgür Şehit, vatanın özgürlüğü için dağlarda, meskun mahallerde ve Suriye'de savaşarak şehit olan ve "mutlak özgürlüğe" kavuşan tüm Mehmetçikleri anlatıyor.

Özgür Şehit kitabı, ölümden, ölümün üstüne giderek kaçan Mehmetçiklerin hikayesidir. Cumhuriyet döneminde Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bu en büyük badireyi göğüslemek adına meskun mahallerde, 15 Temmuz sonrası can havliyle sarıldığımız 'taarruz ruhu dönemi'nde dağlarda ve Fırat Kalkanı'nda verilen olağanüstü mücadelelere dair tarihe düşülen kısa bir nottur."

Abdullah Ağar şu ana kadar, Özgür Şehit dahil 7 kitap yazdı

Türkiye'de terör, güvenlik ve strateji konularında en yetkin isimlerden biri olan Abdullah Ağar, yazılı ve görsel medyanın en çok başvurduğu isimlerden birisi. En önemli uzmanlık alanlarından birisi de dini istismar eden yapılarla terör arasındaki ilişkidir.

Gazi olan ve hala bedeninde kurşun parçaları taşıyan Abdullah Ağar, aynı zamanda Söz dizisinin proje danışmanı.

Haber Ara